Helyi közélet

2010.10.03. 17:51

Szavazás az erdélyi körút előtt

<p>Egymásnak adták a kilincset a szavazópolgárok Tiszavasváriban a 7. számú szavazókörben, amely a belvárosban a Gazdasági Menedzser Központban kapott helyet.</p>

– Az első szavazónk 6.15 órakor jött, munkába indult, azért kelt korán, de mivel nem voltak rendben az iratai, továbbküldtük az okmányirodába, s vártuk a következő szavazót, hogy vele ellenőriztethessük és lezárhassuk az urnát – mondta el érdeklődésünkre Kulcsár Simon, a szavazókör elnöke.

– Végül egy négytagú család érkezett utána, így egyikőjükkel lezártuk végül az urnákat. A korábbi években sem volt nálunk soha rendkívüli esemény, remélem, ma sem lesz, igaz, még csak 11 óra van. Folyamatosan érkeznek a szavazópolgárok, eddig zökkenőmentes volt a szavazás. A korábbi évekhez képest most jóval többen, közel tízszer annyian kértek mozgóurnát. A bizottság két tagja a mozgóurnával majd 16 és 17 óra között keresi fel a lakásukhoz kötött szavazópolgárokat.

Folyamatosan jönnek a szavazópolgárok

Tiszalökön erdélyi körútra indultak vasárnap közel ötvenen, s busz indulását úgy időzítették, hogy előtte mindenki leszavazhasson a saját szavazókörében.

– Pár perccel hat óra előtt már itt is volt egy idősebb hölgy, aki szintén tagja volt az Erdélybe utazó csapatnak – elevenítette fel a hajnali eseményeket Bársony Lászlóné, az I. sz. szavazókör elnöke a tiszalöki általános iskola épületében. – Vele zártuk le az urnákat. Azóta folyamatosan jönnek a szavazópolgárok, nincs torlódás. A református istentisztelet után nagyobb létszámban jöttek az emberek, de akkor sem volt fennakadás. Délig 18 személy kért mozgóurnát, közülük a legtöbben az idősek otthonában laknak. Érdekességként említem meg, hogy egy 87 éves bácsi személyesen jött el, hogy leadja szavazatát.

- KM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában