Helyi közélet

2010.10.14. 15:20

Vállalkozásra tanítanak Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A foglalkoztatási gondoktól leginkább sújtott térségben különös jelentőséggel bír a vállalkozói aktivitás fokozása, a vállalkozások létrehozásának ösztönzése és a kezdő vállalkozások segítése.</p>

Mindezt szolgálja az a program, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (MFÜ) indított.

– A megyénkben élő nők, 55 év felettiek, roma származásúak, csökkent munkaképességűek és fogyatékkal élők körére koncentrálva kínáljuk fel a lehetőséget a részvételre a szakmai tanácsadásban, valamint az oktatás-képzésben – mutatta be a célcsoportot Kósa Tímea ügyvezető igazgató. A 2008 decemberében indított és 2011 márciusában záruló program tanácsadói részében ez év augusztusáig 400 jelentkezőt fogadtak, akik 800 órában vették igénybe a tanácsadói szolgáltatást, és tíz vállalkozás indítása köszönhető kimondottan a kurzusoknak.

199-en már sikeres vizsgát tettek

A Magyar Köztársaság Kis- és Középvállalkozási Célelőirányzat támogatásával zajló program oktatás-képzési elemében 265 résztvevő 140 órában gyarapította tudását, 199-en már sikeres vizsgát is tettek. A harmadik kurzusra 2010. november 3. és december 10 között kerül sor, erre várják a jelentkezőket, az MFÜ mellett (Nyíregyháza, Benczúr tér 7.) a munkaügyi központ kirendeltségein is. A vállalkozások számára praktikus ismereteket kínálnak, a tematikában szerepel többek között a vállalkozás alapítás, üzleti tervezés, forrásteremtés, hitelek és pályázatok, uniós ismeretek, projektmenedzsment.

- Nyéki Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában