Helyi közélet

2010.11.11. 14:08

Felső-szabolcsi zöld diákok a Máramarosban

<p>Egy meghívás nyomán a hét második felét Máramaros megyében tölti a záhonyi középiskola 11 fős küldöttsége.</p>

A 7 diák és a 4 felnőtt kísérő a nagybányai ökológiai szakközépiskola jubileumi ünnepségére érkezett a megyeszékhelyre. Az iskolanapok keretében részt vesznek a környezeti fenntarthatóság jegyében rendezendő diákkonferencián, ahol szűkebb pátriájuk, Felső-Szabolcs természeti és épített környezeti értékeit mutatják be a résztvevőknek.

Sokszínű programjuk kiterjed egyebek mellett Felsőbánya, Koltó, Máramarossziget és Nagybánya nevezetességeinek megtekintésére, a felsőbányai magyar iskola meglátogatására, ahol átadják majd a Dr. Béres József Kollégium diákjai által összegyűjtött könyveket, több kiadó és a Nyírzászló Bt. ajándékait, köztük a tantárgyi multimédiás ismerethordozókat. Koltón megkoszorúzzák Petőfi Sándor és Szendrey Júlia, valamint a település szülötte, a 48-as ezredes gróf Teleki Sándor emlékhelyét. Mindemellett előkészítik a két középiskola közötti együttműködés szélesítését szolgáló pályázati projektek alapjait.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában