Helyi közélet

2010.11.25. 13:58

Államilag felrúgott magánjogi szerződések

<p>„Nem lehettek illúzióink, amint az utóbbi sajtótájékoztatón jeleztem, bekövetkezett. Most már nem csak terv, hanem biztos: a közszféra alkalmazottai jelentős része jövőre rosszabbul jár, magyarán kevesebb fizetést visz haza” – kezdte gondolatmenetét dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke.</p>

„Nem lehettek illúzióink, amint az utóbbi sajtótájékoztatón jeleztem, bekövetkezett. Most már nem csak terv, hanem biztos: a közszféra alkalmazottai jelentős része jövőre rosszabbul jár, magyarán kevesebb fizetést visz haza” – kezdte gondolatmenetét dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke. „Az adóváltozás miatt a kompenzációban gondolkoznak, de ennek ideje és mértéke még képlékeny. A nem közszférában dolgozókról viszont nincs szó, ez pedig rájuk nézve méltánytalan. Elkezdődött a veszélyeket rejtő költségvetés tárgyalása. Tukacs István képviselőtársammal módosító indítványt nyújtottunk be, elvárjuk, hogy azt figyelembe vegyék. Ennél a költségvetésnél közel 530 milliárd forintos súllyal van jelen a magánnyugdíjpénztárakban lekötött pénz semmivé tétele.

Egyesek szerint ez lopás

Egyesek szerint lopásról van szó, szerintem elveszik más pénzét. Magánjogi szerződéseket rúgnak fel az állami beavatkozás révén. Az Európai Unióban még nem találkoztak ilyen helyzettel. Közgazdaságilag nehéz értelmezni azt, hogy fel lehet-e használni folyó kiadásokra ezt az összeget. Miként az is példátlan, hogy Járai Zsigmondnak, a jegybank felügyelő bizottsági elnökének a fizetését felemelték 1 millió 200 ezer forintra. Az indoklás penetráns: „mindenkinek joga van olyan jövedelemhez, ami a végzett munkájának minőségével és mennyiségével szinkronban van”. Ráadásul ő nyilatkozta azt, hogy nem a pénzért dolgozik...”

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában