Helyi közélet

2010.11.04. 11:35

Nagyhalászi Aprófalva Hagyományőrző Együttes

<p>Nagyhalász - Népdaléneklési versenyeken több alkalommal kiemelkedő eredményt értek el.</p>

Az együttes egy újabb kihívásra készül, mivel 2010. április 24.én a VIII. Vass Lajos Népzenei Versenyen Kiemelt Arany fokozat minősítést kapott, így részt vehetnek  a "Hagyományos régiók, régiók hagyománya" VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny KÁRPÁT-MEDENCEI DÖNTŐN amely  Budapest Csili Művelődési Központban kerül megrendezésre  2010. november 6-án.

Az együttes jelene és múltja

Az együttes 11 évvel ezelőtt egy karácsonyi műsor elkészítésével jött létre. Ugyanakkor alakult az Aprófalva színtársulat is, az itt lakó gyerekek közreműködésével. Az akkori elképzelés az volt, hogy a homoktanyán élő, énekelni szerető emberek, a maguk és az itt élő emberek szórakoztatására énekeljenek egy-egy adott ünnepség keretében. A karácsonyi műsor olyan jól sikerült, hogy eldöntötte a két társaság, hogy a nőnapot, az anyák napját, és a gyermeknapot is megtartják évről évre. Az együttes tagjai nem csak énekükkel tűnnek ki, hanem a megtartott családi napokon kemencében sütnek finomabbnál finomabb hagyományos süteményeket, és főznek finomabbnál finomabb hagyományos ételeket, példát mutatnak önzetlen munkájukkal.

Az asszonykórus kitartó gyakorlásának és szívből jövő népdal szeretetének köszönhetően pár év múlva, már több versenyen szerepeltek eredményesen. Az elmúlt öt év alatt a környező településeken megtartott ünnepségekre, egyre többször hívják vendég fellépésre az együttest.A zenei anyagot mindig maguk állítják össze mivel  ritkán kapnak szakembertől segítséget.

Az Együttes tagjai

Vezető: Puskár Imre

Ignácz Sándorné, Konyha Miklósné, Nagy Pál, Nagy Pálné, Puskár Imréné, Rácz Józsefné, Sallai Józsefné, Sári Józsefné, Szentesi Dánielné, Tenki Imréné, Vanczák Lászlóné.

Gratulálunk a sikerükhöz, és további eredményes munkát kívánunk!

Csikóné Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában