Helyi közélet

2010.11.19. 10:33

Nyelvtanfolyam az Informnál

<p>Nyíregyháza - A munkavállalóik hatékonyságának növelése érdekében állandóan keresi az új lehetőségeket és forrásokat az Inform Média Kft.</p>

Új pályázati lehetőségek után nem is eredménytelenül, mivel a média cég sikeresen pályázott a dolgozóik szakmai képzésére az Európai Unió és az Európai Szociális Alap támogatásával kiírt Nagyvállalkozások általános képzéseinek támogatása a konvergencia régiókban elnevezésű program keretén belül. A pályázat forrásain belül többek között nagy gondot fordított a nyelvtanfolyamokra. Ugyanis a nyelvtanulás során szerzett sikerélmények ösztönzést adnak a dolgozóknak arra, hogy a projekt befejezését követően tovább fejlesszék tudásukat. A nyelvi tréningek résztvevői olyan ismeretekkel gazdagodnak, amelyek nemcsak a vállalatnál, hanem a munkaerőpiac sok más szegmensében is jó tudnak hasznosítani.

Nem egyszerű megszervezni

Jól lehet, a vállalati nyelvtanfolyamot nem egyszerű megszervezni. Sok buktató leselkedik a megrendelőre és a lebonyolító nyelviskolára egyaránt. Ilyen többek között az, hogy nem sikerül a megfelelő képző intézményt és képzési formákat kiválasztani, nem elég motiváltak a hallgatók, és nem utolsósorban az is, hogy nem megfelelő helyszínen zajlik a képzés.

Nos, az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik, az Inform Média Kft-nél sikerült elkerülni ezeket a buktatókat. A csoportokat tanító kollégák beszámolói alapján a hallgatók sok munkájuk ellenére lelkesek, és jól haladnak a nyelvtanulásban. Úgy tűnik, a heti nyolc óra nyelvtanulás pedig elég intenzív ahhoz, hogy látványos fejlődést produkáljanak. Ezt bizonyítják azok a vélemények, melyeket egy-egy csoport hallgatói kinyilvánítottak, vagyis szívesen járnak a nyelvtanfolyamra. Sőt többségük a tanfolyam elvégzése után is tovább képezi magát. Véleményük szerint legalább középfok közelébe eljutnak a dolgozók a különböző módszerekkel és tréningekkel. Nos, tehát rajtuk múlik, hogy a megszerzett tudást karbantartsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában