Helyi közélet

2010.11.10. 10:37

Tanítási szünet a betöréses gyújtogatás miatt Tiszakerecsenyben

<p>Tiszakerecseny - Az általános iskola egyik szobáját gyújtotta fel az elsődleges feltételezés szerint ismeretlen személy szerdára virradó éjszaka Tiszakerecsenyben.</p>

Az első bejelentés nyomán kiemelt, négyes fokozatú riasztást adtak ki annak a tűznek a nyomán, ami Tiszakerecsenyben lángolt az általános iskolában. Az oltáshoz Vásárosnamény, Nyíregyháza, Kisvárda, Mátészalka és Záhony tűzoltói vonultak. A felderítés után visszaminősítették hármas fokozatra, de egy szoba teljesen kiégett.

A lánglovagok több irányból kezdték meg az oltást, majd az azt követő tűzvizsgálat során felmerült a szándékos gyújtogatás lehetősége. A nyomok szerint ismeretlen elkövető betörhetett a nemrég felújított intézménybe, majd szándékosan okozott tüzet a tanári szobában. A tűzoltók erőfeszítéseként a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozni, de a füst és a korom így is mindent elárasztott. A vizsgálatba a rendőrség is bekapcsolódott. A kár nagyságát nem mérték még fel, de egyes vélemények szerint akár egy hónapos tanítási szünet is követheti a bűncselekményt.

Idegenkezűségre utaló nyomok Tiszakerecsenyben

Az MRFK szóvívője, Fülöp Gergely r. százados érdeklődésünkre megerősítette, a tiszakerecsenyi iskolában történt tűz nyomán jelenleg is folyik a vizsgálat. Találtak idegenkezűségre utaló nyomokat, ezért a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság rongálás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A kár nagysága a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 5 millió forint körül lehet.

Hétfőig nem lesz tanítás Tiszakerecsenyben

Tiszakerecsenyben ezen a héten már nem, hétfőtől viszont újra lesz tanítás - mondta el a Független hírügynökség érdeklődésére Pécsi László, a település polgármestere. 

Mint arról hírt adtunk, szerdáda virradóra feltehetőleg gyújtogatás miatt kiégett a nyáron felújított iskola tanári szobája, megsemmisült a teljes berendezése. Az anyagi kárt 5 millió forintra becsülik. Ahhoz, hogy az iskolában újra tanítani lehessen, ki kell takarítani, ezért az iskola igazgatója igazgatói szünnapot adott ki. Tovább...

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik