Helyi közélet

2010.11.11. 16:22

Tragédia, de minden szereplő korrekt

<p>Vásárosnamény - A dolgozók döbbenten fogadták a hírt, hogy bezár a gyár, hisz mindenki kötődik a munkahelyéhez.</p>

Most még ugyanúgy dolgozunk, mint eddig, de a gondolatokat már az köti le, hogy mi lesz jövő januártól – kommentálja az Interspan Faipari Kft. svájci tulajdonosának pár napja bejelentett döntését Bubrik András, az Üzemi Tanács tagja.

Éltünk már meg nehéz helyzeteket – fűzi hozzá –, de ez most hidegzuhany volt a javából. Csaknem kétszáz embernek kell most azon törnie a fejét, hogy mihez kezd majd jövő januártól, amikor leáll a gyár termelése. A munkáltató mindenben betartja a törvényes előírásokat: a tájékoztatással párhuzamosan konzultációkat kezdett az érdekvédelemmel, s a törvényes kifizetéseken felüli juttatásokról is egyeztet.

Döbbenet uralja a légkört

A cégvezetés már most elkötelezte magát abban, hogy a nyugdíjhoz közel álló kollégák előnyugdíjazásával járó költségeket fedezi. Ez tragédia, de korrekt a vele járó intézkedés – tolmácsolja a kollektíva véleményét az üzemi tanácsi tag. A korrektség a munkáltatói és a munkavállalói oldalról egyaránt jellemző, hiszen a dolgozók becsülettel végzik munkájukat, a termelés zavartalan, mindenki a megszokott módon hozza a teljesítményeket.

– Nem a csüggedés, hanem egyelőre a döbbenet uralja a légkört a gyárban. Dolgozunk, mint eddig, de minden nappal közelebb kerülünk ahhoz a pillanathoz, amikor már nem lesz munkahelyünk. Olyan térségben élünk, ahol nem könnyű elhelyezkedni – tekint az előttük álló nehéz feladatra Bubrik András.

- KM-NYZS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában