Helyi közélet

2010.11.15. 19:22

Vállalkozói szellem Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Már az oktatás korai szakaszába be kell építeni a vállalkozói ismereteket, segítve ezzel a vállalkozói készség kialakítását.</p>

Sőt: a vállalkozó szemlélet fontosságát a tanárképzésben is előtérbe kell helyezni – hangzott el azon azon a szakmai fórumon, amelyet a Fiatal Vállalkzók Hete rendezvénysorozat keretében tartottak Nyíregyházán hétfőn. A fővároson kívül több vidéki helyszínen, így a megyeszékhelyen is a 18 és 35 év közötti korosztályt igyekeztek megszólítani a szervezők, akik a vállalkozó kedvű, vállalkozást fontolgató fiatalokat juttatják az induláshoz szükséges információkhoz.

– A tét nem kicsi: komoly társadalmi, gazdasági hatással bír annak elősegítése, hogy valaki az üzleti sikereket érjen el, esetleg másokat is alkalmazva teremtsen esélyt környezetében a megélhetéshez – hangsúlyozta Szuhóczki Gábor, a szervezést a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével valamint az Integráció a Minőségi Fejlesztésért Alapítvány mellett vállaló Euroadvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában