Helyi közélet

2011.01.26. 17:41

Rendkívüli döntések a megyei közgyűlésen

<p>Több mint 240 álláshely megszüntetéséről is tárgyalnak csütörtökön a megyei közgyűlés tagjai.</p>

A megyei önkormányzat általa fenntartott oktatási, szociális és gyermekvédelmi intézmények szolgáltatásai szintjének megőrzése miatt a hosszú távú működés érdekében, alapvető intézményi szerkezet átalakításra vonatkozó előterjesztést vitat meg mai, rendkívüli ülésén megyei közgyűlés.

– Az intézményi struktúra átalakítással, figyelembe véve az intézményeinkben ellátottak körét (állami gondozásban lévő gyermekek, iskoláinkba járó tanulók, fogyatékossággal élők, idősek, pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek) az a célunk, hogy az önkormányzat a nehéz pénzügyi helyzetét és napi likviditását kezelni és ezáltal irányítani tudja – mondta Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

Célszerű átalakítások

– Ennek érdekében azt javasoljuk, hogy a 32 intézmény közül 24-ben a szakmai önállóság teljes meghagyása mellett a gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásával az önkormányzat Ellátó Szervezete átalakításával létrejövő Gazdasági Igazgatóságot bízzuk meg március 1-jével. Még ebben a félévben történjen meg az intézmények szakmai feladatait, szolgáltatásait biztosító háttérszolgáltatások (így az étkeztetés, karbantartás, mosodai feladatok, anyagbeszerzés) területi, körzeti elvek alapján történő központosítása a Gazdasági Igazgatóságnál. A kihasználatlan és emiatt csak gazdaságtalanul működtethető intézményi egységek, férőhelyek, a biztonságos ellátás elvét betartva, megszűnnének, miközben vizsgáljuk további szervezet átalakítások célszerűségét és feltételeit is.

– Az intézmények szakmai tevékenységét és a biztonságos működést hátrányosan nem befolyásoló csaknem 246 álláshely csökkentésről is döntés a közgyűlés, amely egyharmadában az üres álláshelyek megszüntetésével, a nyugdíjasok nyugdíjaztatásával, az üres férőhelyekre eső szakmai létszám megszüntetésével történik.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában