Helyi közélet

2011.02.28. 12:10

Búcsúztatták a telet Tunyogmatolcson

<p>Tunyogmatolcs - A Szatmári térségben a tél búcsúztatása egy fontos ünnepkör. Jelentős, mert vidámsággal búcsúzúnk a téltől, és várakozva reménységgel tekintünk a tavaszra.</p>

Idén február 25-én a hagyományokhoz illően megrendezésre került a télbúcsúztató farsang Tunyogmatolcson. Az összejövetelt megtisztelte jelenlétével Soltész Bertalan Polgármester Úr is. Az ünnepségen a Petőfi Sándor általános iskola osztályai képviseltették magukat. Övéké volt a főszerep a pénteki estén. Minden egyes osztály titokban készült farsangi műsorával, hogy minél nagyobb meglepetést tudjanak okozni a nézőknek, és az iskola többi diákjának is. Ilyenkor a felkészülés heteteket vesz igénybe.

A gyerekek nagy örömére ezekben a napokban a tanulás is háttérbe szorul a próbák miatt. A gyakorlási alkalmakat nagyon élvezték a tanulók tanárjaikkal együtt.  A rivalizálás több hétig tartott, mert ilyenkor minden osztály a legjobb szeretne lenni. A lendület, lelkesedés, és maximális erőbedobás mindenki részéről teljesült.

Szenzációs este

Egy nagyon vidám estét sikerült produkálniuk az iskola nebulóinak. Teltház, rengeteg móka és kacagás kísérte végig a produkciókat. Az első osztálytól egészen a nyolcadikig mindenki saját műsorszámmal készült. Láthattuk Thomas a gőzmozdonyt és, volt nekünk vidám zenés diridári az 5-dik osztályosok műsorában. Az indul a Bakterházzal a 6-dik osztály nevetette meg a publikumot. Természetesen a nevetés tovább folytatódott a 7-dik osztály Macskajaj című fellépésével. Utolsó 2 darab az idén búcsúzó 8-ikosok színjátszásával zárult. Tőlük a már kultusszá vált történeteket nézhettük meg: A Rómeó és Júliát, s ezt követően a Hófehérke és a hét törpe mese megelevenítésével köszöntek el a közönségtől.

A díjazás az előző évektől eltérően egységesen történt. Nem voltak helyezések, helyette egyenlő jutalmazásban részesült minden osztály. Elismerésként minden fellépő egy előre elkészített tortát vehetett át, amelyet tanárjaikkal közösen fogyaszthattak el. A szenzációs estéért dicséret illeti a Tunyogmatolcsi Petőfi Sándor Általános iskola minden diákját és felkészítő tanáraikat. A lelkes és látványos műsorokat jövőre is várjuk, további sok sikert kívánunk munkájukhoz - írta portálunknak Széles Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában