Helyi közélet

2011.02.23. 15:39

Fidesz: Megújuló energiaforrások az önkormányzatok életében

<p>Nyírbogát - Nagy fába vágta a fejszéjét a nyírbogáti önkormányzat. A mezőgazdaságnak új piaci lehetőségeket teremthető konferenciának ad otthont pénteken 10 órától, melynek témája: Megújuló energiaforrások alkalmazása az önkormányzatok életében.</p>

– A polgári kormány folytatja az 1998-2002 között elkezdett törekvését, mely által energiaágazattal egészülhet ki a mezőgazdaság. Fontos és égető problémát ölel fel a konferencia, amelyen arra is keressük a választ, hogy miként lehet kiváltani az évi 70 ezer köbméteres gázfogyasztást a 3500 lakosú község életében? – említette dr. Simon Miklós, Nyírbogát polgármestere.

– Olyan rendszert hoznánk létre az önkormányzat keblein belül, ami a közmunkaprogram bevonásával látna el alapanyaggal egy fűtőművet. A fűtőmű nyugaton bevett szokás, nálunk 200-250 millió forintból készülne el, amiből profitálna a gépipar és az építőipar is. Körülbelül 15-20 gazdálkodó termékére, erdészeti és növényi hulladékanyagára lenne szükség. Hangsúlyozandó, hogy nem magánkézben, hanem önkormányzati tulajdonban valósulna meg. Meg kell próbálni értelmet adna a közmunkaprogramnak. Az Új Széchenyi-tervben szerepelnek a megújuló energiaforráson alapuló térségfejlesztési lehetőségek, érdemes tehát élni a kínálkozó alkalommal.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában