Helyi közélet

2011.03.17. 12:45

Csodálatos gyógyulások – hogyan lehetséges?

<p>Többen kérdezték e-mailben spiritiszta szakértőnktől, Bánki Noémitől, hogyan lehetséges az, amikor valaki csodával határos módon él túl betegséget, balesetet, vagy nem száll föl a repülőgépre, ezáltal megmenekül egy katasztrófától. De szót ejtünk még a karmáról is mai ezotéria rovatunkban.</p>

Gyógyíthatatlan betegségekből épülnek föl, halálos baleseteket túlélnek, és még sorolhatnánk az ilyen és hasonló eseményeket, melyeknél valami megmagyarázhatatlan erő, valami égből jövő energia segít át bennünket. Bizonyára mindenki életében történtek már véletlennek tűnő események, amikor azt gondolta, megtörtént a csoda,  valami különleges áldás vette a védelmébe, mert egyébként az adott helyzetet és szituációt nem élte volna túl. Ugye ismerős mindenki számára az ilyen és hasonló történések megmagyarázhatatlan csodája?

Akár hiszünk benne, akár nem, vannak olyan láthatatlan energiák, melyek segítik, s terelik utunkat, még ha ezt nem is valljuk be önmagunknak. Én személy szerint a belső megérzéseinket  is ide sorolnám, hiszen nem ritka, amikor  az a bizonyos hatodik érzékünk, melyre hallgatunk, segít bennünket és ez által elkerülhetjük a vészhelyzeteket, vagy éppen a legjobb üzleteket köthetjük meg. Az sem ritka, hogy egy belső motiváció terel bennünket ahhoz a személyhez, akivel a későbbiekben az élet bármely területén dolgunk lesz. Számtalan példát halottam már, amikor valaki elkezdte figyelni élete történéseit, és a körülötte lévő jeleket megvizsgálva, azokat lefordítva tudatosabb lett. Rájött arra, hogy a sors és az élet egy puzzle játék, melyet, ha megtanulsz kirakni, és megtanulod az élet nagy összefüggéseit, valamint természetesen ezeket be is tartod, nem lehet semmilyen gondod vagy problémád. Akár életünk eseményeit, akár egy betegséget veszünk alapul, mire egy negatív dolog megtörténik velünk, addig nagyon sok  figyelmeztető jelet kapunk, hogy valamit nem csinálunk jól, valamin változtatnunk kell.

A tapasztalatom alapján a legtöbb problémát az egónk, a személyiségünk okozza: az az életszemlélet, amelyben élünk. Minél tudatosabb vagy, annál „magasabbról” látsz mindent. Átlátod az élet nagy összefüggéseit, és megérted, hogy minden esemény és minden téged körülvevő probléma téged tükröz, neked mutat utat, s tudatja, hol vannak hiányosságaid. Vitathatatlan, hogy meg kell tanulni olvasni a sorok között, hiszen teljesen más életszemlélet kell ahhoz, hogy meglásd, az adott szituáció mire is mutat rá. Például egy konfrontácioban arra kell figyelni, hogy mit kommunikálnak feléd, hiszen minden üzenetet hordoz, és mindig abba kötnek bele, mindig azt kiabálják rád, amin változtatnod kell, vagyis nem az adott személyt kell vizsgálni, hanem azt, amit mond neked, az üzenet abban rejlik.

Így működik az élet, melyet, ha megtanulsz kezelni, soha nem jutsz tévútra.

Önálló hitrendszert épített fel

Ha pedig már az életvezetésnél tartunk, megkérdeztük Noémit, ő miben hisz!

Miben hiszek? Az elmúlt évek során önálló hitrendszert építettem fel magamnak. Hiszek abban, hogy az életben mindennek ára van, mindenért tenni kell az asztalra, másképp nem megy.

Hiszek abban, hogy az életed magad irányítod, és sokat tehetsz érte, hogy jobb legyen. A legfontosabb, hogy mindig ember maradj, mert az élet tud olyan helyzeteket produkálni, ami megingathat téged ebben a hitedben.

Hiszek abban, hogy mindennek megvan a miértje, s olyan világban élünk, ahol különböző erők és energiák vannak, amikhez előző életeinkből sok mindent magunkkal hozunk. A reinkarnáció szerint csak a fizikai test hal meg, a lélek örök és halhatatlan. Amikor valaki meghal, a lelke új testbe költözik, mégpedig a megfelelő karma szerint.  A lélekvándorlás végső célja a tökéletesség elérése, amikor megtapasztalunk minden jót és rosszat, ezért tehát minden inkarnációnak konkrét célja van. Az újjászületés a lélek szabad akaratából történik attól függően, hogy milyen feladatra van még szüksége. Nem véletlen, hogy mikor, hova, melyik családhoz születünk. Mindez az életfeladatunktól függ. Szabadon választott, ugyanúgy, mint a nehéz sors is, mi döntünk, hova „születünk le”. Életünket magunk írjuk, s addig ismételjük  a leckét, amíg meg nem tanulunk megbocsátani és szeretni. Lelkünk végigjárja az utat, melyet megválasztott magának újjászületése előtt.  Minden életesemény, még a rossz is, a fejlődésünket szolgálja, hiszen tapasztalatot merítünk belőle. 

A reinkarnáció az ismétlődésen alapul. Előző életeinkre nem emlékszünk, hiszen a tudatunk nem lenne képes felfogni és elfogadni. A reinkarnáció lényege az egyensúly fenntartása. Ha jót teszünk, jót kapunk vissza, ha rosszat teszünk rosszat kapunk vissza.

Ezzel pedig el is jutottunk a karma fogalmához, melyet már többször említettünk az elmúlt hetek során. A karma azon alapszik, hogy mit cselekedtünk előző életeinkben, és ezek természetesen következményekkel járnak Érdemes hát oda figyelnünk a gondolatainkra, cselekedeteinkre, hiszen önmagunkat építjük és romboljuk. A karma az ok-okozat kölcsönhatás törvénye, tehát minden cselekedetünk következményekkel jár.

Létezik egyéni, csoportos és kozmikus karma. A karmát nem szabad összekeverni a sorssal, nem beszélhetünk eleve elrendelésről, bár tény, hogy kapcsolatban vannak. A karma törvénye mindenkire vonatkozik, nincs kibúvó alóla. A karma törvénye pedig kimondja, hogy felelősséget kell vállalnunk az életünkért. Miért van az, hogy valaki rosszat tesz, és mégis élvezi az életet? Talán előző életében alkotott valami jót, és annak aratja most le a gyümölcsét, de egy napon majd a rossz cselekedetek is visszaköszönnek.

Ha Önnek is kérdése lenne szakértőnkhöz, írjon a [email protected] villámposta címre!

- A. N. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában