Helyi közélet

2011.03.18. 11:49

Jobbik: tizenkét pont a haza felemelkedéséért

<p>„Tavaly a Tiszavasváriban születettek 62 százaléka cigány, 38 százaléka magyar származású volt”.</p>

A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló önálló képviselői indítvány határozatlan időre szólt. Egyetértünk a hosszabbítással, de nem a határozatlansággal, ugyanis a kormánynak már rég megoldást kellett volna találni az áldatlan helyzetre – kezdte sajtótájékoztatóját Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt megyei elnöke, majd az évforduló közelsége apropóján 12 pontban foglalta össze törekvéseiket:

„1. A Szent Korona-tanon alapuló történelmi alkotmány visszaállítása, 2. Alaptörvény deklarálja, hogy Magyarország egy keresztény állam, 3. A magyar nyelv védelme, 4. Az állami vagyon védelme, 5. Szabadulás az adósságcsapdából, 6. Új nemzetpolitikai irányelv az őstörténet vállalásával, 7. Az állam nyújtson segítő jobbot a devizahiteleseknek, 8. A volt kommunista rendszer vezetőinek eltávolítása a hatalomból, elszámoltatás az elmúlt évtizedek bűneiért, 9. A termőföldek és az ivóvízkincs védelme, 10. A Kárpát-medencei magyarság természetes egységének megteremtése, 11. A közbiztonság javítása, hatékony fellépés a cigánybűnözés ellen, 12. Kiszállás a demográfiai csapdából”.

Ez utóbbihoz hozzátette: „Az állam a megélhetési gyermekvállalást támogatja, ami egy bizonyos népcsoportnak üzlet. Tavaly például Tiszavasváriban a születettek 62 százaléka cigány, 38 százaléka magyar származású volt. Ehhez kapcsolódik, hogy a gyermekek utáni szavazati jogot elvetjük, nem kérünk a szavazási gyermekvállalásból!”

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában