Helyi közélet

2011.03.09. 12:22

Önkormányzati mentőöv: szabadulás a karanténból

<p>A belügyminiszteri rendelet szerint 31 milliárd forintos mentőövet kapnak az önkormányzatok.</p>

A belügyminiszteri rendelet szerint 31 milliárd forintos mentőövet kapnak az önkormányzatok. „Az elmúlt 8 év rossz gazdaságpolitikájának a levét isszuk. Meggyőződésem, hogy elsősorban pártszimpátia alapján osztogattak, nem pedig a valós anyagi helyzetet vették figyelembe. A jövőben nem elvtársi vagy baráti szempontok érvényesülnek. A felelősen gazdálkodó települések kapnak segítséget, ugyanakkor a felelőtlenül gazdálkodókat el kell számoltatni” – mondta dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság tagja.

Nincs több politikai alapú aránytalanság

Seszták Oszkár országgyűlési képviselő, a számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja hozzáfűzte: „A kormányváltás után kiszabadulhattak a negatív karanténból a megyei önkormányzatok. Nem irigyeljük a győrteleki emberektől az extra támogatást, de politikai alapú aránytalanság nem fordulhat elő a jövőben”.

Az önkormányzati támogatások kategóriái: egyszeri, rendkívüli támogatás 60 napon túli közüzemi és élelmezési tartozások kifizetésére; kötelező feladatok ellátása (óvoda, iskola); megyei önkormányzatok részére; adósságrendezési eljárás alá vont önkormányzatok; különböző jogerős határozatokra, az önkormányzatokra kiszabott bírság kezelésére.

- KM -

Ezek is érdekelhetik