Helyi közélet

2011.04.04. 14:23

Fájdalomcsillapító: nincs alternatíva

<p>Mint ahogy arról beszámoltunk: április 1-jétől hatszáz, elősorban vérnyomásra, csontritkulásra, a hormonális rendszerre ható gyógyszer ára nőtt. S nem elég a drágulás, a gyógyszerhiánnyal is meg kell küzdeniük a patikusoknak.</p>

Már nemcsak az egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapítót, a Quarelint, hanem a helyettesítőjét, az Algopyrin Complexet sem lehet kapni. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) honlapján a termékhiány listán február közepén még csak a Quarelin szerepelt, amelynek forgalmazását a gyártója május végéig függesztett fel. Jelenleg azonban már ott van a listán az Algopyrin Complex is, amelyet vény ellenében hivatalosan az előbbi helyett lehetett volna kapni a patikákban, azonban június végéig ezt sem lehet venni. A Quarelinből júniustól is csak húszast árulják a patikák, mert a tízes megszűnik.

– Amióta az Algopyrin Complexet sem lehet kapni, hivatalosan nincs mivel helyettesíteni a magyar fájdalomcsillapítót, azaz azonos hatóanyagú alternatívát nem tudunk ajánlani – mondta lapunknak a Magyar Gyógyszerészkamara megyei elnöke, dr. Tari János.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában