Helyi közélet

2011.04.09. 09:42

Minden gyerek szeretne jóllakni Hetefejércsén is -- Kelet-Magyarország

<p>Szinte 100 százalékos a munkanélküliség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hetefejércsén. A termelőszövetkezetek megszűnése óta, néhány mezőgazdasági (kényszer)vállalkozást leszámítva csak kocsma és kisbolt üzemel az alig párszázas lélekszámú településen.</p>

Iskola, óvoda nincs, a körzeti orvos is csak hetente egyszer jár. Az emberek a kistérségben sem találnak munkát, mert a közeli Vásárosnaményban megszűnt a tömegeket foglalkoztató Interspan, a ládagyár, az üveggyár, s félő, hogy előbb-utóbb ez vár a varrodára is - írja a Kelet-Magyarország.

A település polgármestere a lapnak elmondta: tavaly szinte mindenkit foglalkoztatni tudtak közmunkában, idén azonban csak 2 embernek tudnak 8 órás munkát adni, 24-nek napi 4 órásat. Utóbbi bolond lenne havi 32.000 forintért dolgozni, ha 28.500 forintért otthon is ülhet.

 

Miből etetik majd a jószágokat, amikor nekik sincs mit enniük?

 

Nemrégiben felmerült, kérjenek támogatást a "Minden Gyermek Lakjon Jól" Alapítványtól a hátrányos helyzetű, legalább két kiskorú gyermeket nevelő, gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok megsegítése érdekében. Ez egyszeri, 20 ezer forint értékű természetbeni adományt jelent, melyből 3 ezer forint vetőmag, 17 ezer forint valamilyen kisállat. A kérdés, ki fogja házhoz vinni a háziállatokat a rászorulóknak, s ők miből etetik majd a jószágokat, amikor nekik sincs mit enniük.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában