Helyi közélet

2011.05.31. 11:07

Defekt miatt borult a román kamion a 41-es főúton

<p>Baktalórántháza - Két személyt kellett ellátni karcolások miatt, viszont az anyagi kár több millió forint volt annak a kamion balesetnek a nyomán, ami - ritka ok, - műszaki hiba miatt történt Baktalórántháza közelében.</p>

Az elsődleges információ szerint egy román rendszámú, lekvárral rakott kamion tartott a határ felől Nyíregyháza irányába a 41-es főúton. Baktalórántháza közelében defektessé vált az egyik kerék, emiatt irányíthatatlanná vált a járműszerelvény és jobbra letérve az útról több fának ütközött. A raktér szétszakadt, az rakományból hordóban szállított lekvár ömlött ki. Az egész felépítmény leszakadt az alvázról, így nagyon bonyolulttá vált a műszaki mentés.

A két sofőrt a mentők ellátták, de kórházba nem kellett vinni őket. A több órás műszaki mentéshez a nyíregyházi tűzoltók daruját hívták, a forgalom tereléséhez a polgárőrségre is szükség volt. A hajnalig elhúzódó mentés végén sikerült a rakteret felemelni, és a szerelvényt a kamion mentővel talpra állították majd egy közeli parkolóba vontatták. A rendőrség eljárást indított a felelősség tisztázására. Ennek során a defektes kereket további vizsgálatra vitték.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában