Helyi közélet

2011.05.17. 07:21

Katasztrófát szimulálnak szerdán

<p>A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán katasztrófavédelmi tesztgyakorlatot hajt végre a magyar médiaszolgáltatók közreműködésével. Az országos gyakorlat keretében két közlemény hangzik el a híradásokban, melyek fiktív katasztrófahelyzetről tudósítanak.</p>

– A vörösiszap katasztrófához és az árvizekhez hasonló esetek tapasztalatai alapján arra törekszünk, hogy a lakossággal együtt a lehető legjobban felkészüljünk a hasonló helyzetekre – említette Csepely Zsigmond pv. alezredes, igazgató. – A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fő célja, hogy a lakosság rendelkezzen az adott helyzetnek megfelelő magatartási elvárásokkal, szükséges ismeretekkel, amelyek segítségével katasztrófa esetén mindenki tudja, hogy mit kell tennie.

A katasztrófavédelem célja, hogy a lakosság is érthető híradásokból tudjon tájékozódni, ha hazánkban katasztrófa vagy egyéb veszélyhelyzet adódik. A szerdai gyakorlathoz J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című művéből ismert helyszíneket használják fel azért, hogy ne keltsenek riadalmat magyar településekről szóló hírekkel.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában