Helyi közélet

2011.05.26. 14:36

MTV: Újabb megálló Panyolán

<p>Panyola - Buday Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kis falujába, Panyolára látogatott, ahol a helyi asszonyokkal különleges ételeket készített. Kaszált az ott élő Simon Laci bácsival és a pálinkafőzés titkait és technológiáját is megleste a helyi üzemben.</p>

Főztek már tutajon, hajóztak az Öreg-Túron? Ismerik a kötött tésztát és a zamatos, ízletes panyolai pálinkát? Buday Péter főzős műsorában, a Most a Buday! május 28-ai adásában, ha az ízek kavalkádját nem is kóstolhatják meg a Magyar Televízió nézői, a különleges ételek készítésébe biztosan beavat mindenkit az ismert séf.

Buday Péter az elmúlt hetekben már több Szatmár-beregi településen is megfordult és remek ételeket sütött-főzött a helyi alapanyagokból. A május 28-ai adásban ismét mutat olyan könnyen és gyorsan készíthető finomságokat, amelyeket tavasszal és nyáron a szabadban is egykönnyen megfőzhetnek a kedves érdeklődők is.

Panyolai ízkavalkád

A Szamos, a Tisza és a Túr folyók ölelésében fekvő településről, Panyoláról még az is kiderül, milyen szép környéken fekszik és az ottani emberek milyen nagyszerű közösségben élnek és akiktől megtanulhatnak újabb jellegzetes kifejezéseket, különleges szóösszetételeket.

A pálinkafőzdében Buday Tócsnit készít gombás paradicsomos karajjal, a pálinkafőzés mesterével, ifj. Simon Lászlóval, akivel együtt megmérik a pálinka fokát és megismertetik a képernyő előtt ülőket a zamatos nedű előállításának a folyamatával. A tutajon a Halászok reggelijét sütik meg Baranyi Károllyal, amelyet utána természetesen el is fogyasztanak. Majd a helyi Szamosparti Nyugdíjas Klub asszonyaival babos káposztás csirkeszárnyat készítenek bográcsban, s a közösen készített kötött tésztával tálalják.

Jó étvágyat kívánunk!

Panyola- május 28., szombat 11.30, m1 – Panyola

Irodalmi emlékhelyek a Szatmár-Bereg vidékén- június 4., szombat 11.30, m1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában