Helyi közélet

2011.06.30. 13:54

Béres-Díjas kollégisták Záhonyban

Záhony - A napokban megtartott tanévzáró ünnepségen adták át az idei Béres-Díjakat a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium legkiválóbb kollégista diákjainak. 

Záhony - A napokban megtartott tanévzáró ünnepségen adták át az idei Béres-Díjakat a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium legkiválóbb kollégista diákjainak. A fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet 2007-ben alapított díjakat a neves tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről elnevezett záhonyi diákotthon legkiválóbb tanulóinak, melyet minden tanév végén ítél oda az erre a célra létrehívott intézményi bizottság.

Idén a kollégium valamennyi évfolyamát tekintve Kovács Klaudia (Bakos, Kárpátalja) érte el a legjobb tanulmányi eredményt, míg az elsősök közül Molnár Nikolett (Bótrágy, Kárpátalja) lett a legeredményesebb tanuló. Mindketten sokrétű közösségi tevékenységükkel és példás magatartásukkal is kiérdemelték a rangos díjat, melyet a tanévzáró ünnepségen vehettek át. Az elismeréssel egyenként 25 ezer forint pénzjutalom jár, továbbá mindketten megkapták a névadóról szóló, Béres Klára szerző által dedikált Cseppben az élet című életrajzi kötetet is.

Pénzjutalom és könyvjutalom a legjobbaknak

Az intézményi Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány könyvjutalommal ismerte el Albi Brigitta (Nyírtass), Balogh Csaba (Csap, Kárpátalja), Bodor Ádám (Pap), Csabina Tamás (Tuzsér), Horváth Dávid (Ajak), Kovács Attila (Tiborszállás), Nagy Béla (Kékcse),Posta Roland (Tiszalök), Sohajda Alex (Ajak) és Tancsik Róbert (Nyíregyháza) kollégiumi tanulmányi és diákköri teljesítményét, illetve versenyeredményeit.

- Háda Zoltán -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában