Helyi közélet

2011.06.01. 18:59

Elkezdődött az új piaccsarnok építése Kisvárdán

<p>Kisvárda - Közérdekű közlemény: Az árusok számára biztosítva van a működés lehetősége.</p>

„Az Alfiker Kft.-vel folyó egyeztetések eredményeként a cég megkezdi a kivitelezési munkálatokat a Szabolcs vezér úti „kispiac” területén létrehozandó élelmiszer üzlet, fedett és nyitott piaccsarnok vonatkozásában” – tájékoztatott Leleszi Tibor polgármester.

A kivitelezési munkálatokon belül - a bontási munkák megkezdése miatt - 2011. június 01. napjától lezárásra került a terület, ezért az ott működő „kispiacon” 2011. május 29-e volt az utolsó nap, amikor árusítani lehetett.

Kisvárda Város polgármesterének tájékoztatása alapján téves az az elgondolás - amit a város előző vezetése ígéretként tett a városlakók irányában, s amely azóta is téves információként terjed a városban - miszerint az új piaccsarnok építési munkálatinak idejére az árusítást a Várda Távhő Kft. területére helyezik át.

Információink szerint az említett területre egy új piac kialakítása – melyhez több hatósági engedély,megfelelő infrastruktúra kialakítása szükséges – körülbelül 15-20 millió forintba kerülne. Ez a megoldás – ráadásul egy rövid, átmeneti időszakra vonatkozóan – óriási terhet róna a város büdzséjére.

„Az Önkormányzat megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a zöldség-, gyümölcs-, és virágpiac, valamint a használt cikk árusok továbbra is működni tudjanak” – folytatta a polgármester hozzátéve: „Kisvárda Város Önkormányzata megállapodást kötött a Városmajor úti (Várfürdővel szemben) lévő magánpiac fenntartójával és üzemeltetőjével, a zöldség-, gyümölcs-, és virágpiac működéséhez megfelelő számú asztalokat biztosított, ezen a helyszínen már 2011. május 26-tól árusíthatnak a termelők. A piac fenntartójának tájékoztatása szerint lehetőség van a csütörtöki, szombati és vasárnapi napokon kívül pénteken is árusítani.”

Tisztelt kisvárdai lakosok és a környékről bejáró piaclátogatók!

Az eddig megszokott piacos vásárlási szokásaik megváltozása miatt türelmüket és megértésüket kérjük addig, amíg felépül egy, a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő piaccsarnok.

Új bérlője van a Vásártéri nagypiacnak

Kisvárda Város Önkormányzati Képviselő-testületének felkérésére a Jogi, Ügyrendi és Fejlesztési Bizottság versenytárgyalást folytatott le a Kisvárda Város Önkormányzat tulajdonát képező Vásártéri „nagypiac” bérbeadásáról, melynek  pályázati kiírása a Kelet-Magyarország című megyei napilapban illetve a www.kisvarda.hu internetes oldalon jelent meg. A pályázatot elnyert bérlővel a  szerződés megkötésre került, a szükséges hatósági engedélyek beszerzését, illetve a felújítási munkálatok elvégzését követően belátható időn belül itt is lehetőség lesz árusításra.

- Durucz Gabi -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában