Helyi közélet

2011.06.20. 14:44

Elnapolták a gyilkosság tárgyalását

<p>Szeptemberre napolta a megyei bíróság dr. Bodnár Zsolt vezette tanácsa egy emberölési ügy tárgyalását.&nbsp;</p>

Előre kitervelten, több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények vádjával állt a megyei bíróság dr. Bodnár Zsolt vezette tanácsa elé I. r. H. Ferenc és II. H.-né M. Julianna házastársak, M. András III.r. vádlott II.r. vádlott testvére. IV.r. fk. Ifj. H. Ferenc, V.r. fh. H. Andrea és VI.r. fk. H. Gábor vádlottak I.r. vádlott előző házasságából született gyermekei, akiket I. és II.r. vádlott közösen nevelnek.

A bíróság meghallgatta a tragédia helyszínére érkező mentősöket

 

A vádlottak 2010. március 3-ról 4-re virradó éjszaka az esti órákban Porcsalmán családi házukban tartózkodtak és italoztak, mikor I.r. vádlott közölte, hogy haragosának G. Ferenc Mihálynak „meg kell halnia”, mellyel a többi vádlott egyetértett. A házban lévő kamrából különböző szerszámokat vettek magukhoz, baltákat, késeket és ásót élesítettek meg, majd G. Ferenc Mihály sértett néhány házzal távolabbi házához mentek. Odaérve I.r. vádlott a bejárati kiskaput és a bejárati ajtót berúgta, majd valamennyien bementek a házba, ahol I.r. vádlott a folyosón felkapcsolta a villanyt és rokonait a korábban elhatározott bűncselekmény elkövetésére buzdította.

A mai tárgyalási napon a bizonyítási eljárásban a bíróság meghallgatta a tragédia helyszínére elsők között érkező mentő dolgozókat. További részletek megismeréséhez tanúkat hallgatott meg a tanács, majd újabb, egymásnak ellentmondó részletek tisztázása érdekében további bizonyításra kerül sor, ezért új határnapot tűztek ki szeptemberre.

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában