Helyi közélet

2011.06.24. 09:11

Ez történt csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

<p>Nézze meg, melyek voltak a csütörtöki nap legfontosabb hírei&nbsp;Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!</p>

Két kerékpáros karambolozott egymással Kisvárdán, az elsődleges diagnózis szerint súlyos sérülés történt.

Csütörtök délután lehűléssel és viharral érkezett egy hidegfront a megye északi részéhez. Víz árasztotta el az utcákat - A záhonyi tűzoltók segítettek vizet szivattyúzni.

Egy betegszállító autó és egy lovasfogat ütközése után nem tudtak megállapodni a felelősségben Nyírtéten.

A csütörtöki nap délelőtti és délutáni forróságából, –délután három órakor az árnyékban 31 fokot mutatott a hőmérő– a fülledtségéből következtetni lehetett a bőséges csapadékra.

A kivitelező 45 napos határidővel vállalta a sétáló utca rekonstrukcióját.

A nyelvtudás fejlesztésével vagy valamilyen szakképzettség megszerzésével tehetik „piacképesebbé” magukat.

Június 29-én az egész országban fél pályás útzárral tiltakoznak a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók a kormány tervezetét, amivel a nyugdíjuk megvonása után ismét szolgálatba kell állniuk, vagy adót kell fizetniük a nyugdíj után.

Narancssárga riasztást adott ki az észak-magyarországi régióra csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a heves zivatarok miatt, amelyeket nagy méretű jég és viharos szél is kísérhet - mondta a szervezet munkatársa az MTI-nek.

A hazai UFO bejelentéseket rögzítő és kivizsgáló Ryufor alapítványhoz ebben az évben összesen 38 észlelés érkezett. Ezek közül többet is a keleti régióból jelentettek.

Az országos rendőrfőkapitány előterjesztésére a belügyminiszter július 1-i hatállyal dr. Tarcsa Csaba r. ezredest nevezte ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

Már régóta óhajtott vágya volt a piacolóknak Kisvárdán, hogy a Jókai úti piac helyett, egy a mai követelményeknek megfelelő piacon vásárolhassanak.

Az interneten keresztül ismerkedett meg egy 16 és egy 22 éves fiú Kisvárdán. A fiatalabb később azzal fenyegetőzött, hogy a másikat ábrázoló, webkameráról lementett meztelen fotót felhasználva fel fogja jelenteni, illetve elhíreszteli a városban, hogy homoszexuális, ha az nem fizet neki 30.000 forintot.

A tíz éven át sikertelenül keresett Mratko Mladicsot elfogták és Hágába szállították. Nagyon szigorú  őrizet alatt tartják. Az ügyében eljáró vizsgálók azt is tudni szeretnék, miért volt eredménytelen a felkutatása, hiszen megtörtént, hogy a volt katona esküvőn is megjelent.

Életveszélyes sérülésével két nappal azután fordult orvoshoz egy 42 éves nyíregyházán hajléktalanként élő férfi, hogy élettársa késsel mellkason szúrta.

A Fényeslitke-Komoró térségében  kiemelt beruházásként 160 hektáron, 3,5 milliárd forintból, 50 százalékos uniós támogatással valósult meg az intermodális logisztikai központ és már tervezik a 10 év alatt megvalósítható, 30 milliárd forintba kerülő folytatást - jelentette be Ilenczfalvi-Szász Gábor a beruházó és álami tulajdonos Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Budapesten.

A gyanúsított csak látásból ismerte a sértettet, akivel az interneten keresztül többször hiába próbálta meg felvenni a kapcsolatot.

Feloldotta a Jobbikos városvezetés a helyi köztemető egyes parcelláira vonatkozó tiltást.

Kinevezték – a véleményezést követően - a megyei rendőr-főkapitányt július 1–jével.

Minden korosztály színpadra lépett Nyíregyházán: a megyeszékhely legnépszerűbb tánciskolája, a Street-Dance School tartotta évzáró gáláját a VMK hangversenytermében.

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte nem jogerős ítéletében a megyei bíróság dr. Gunyecz Zoltán vezette büntetőtanácsa a vesztegetéssel vádolt egykori rendőröket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság érkerti rendőrőrse vett őrizetbe egy 38 éves férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint évek óta rendszeresen kamatos kamatra adott kölcsön egy ismerősének.

Csütörtökön délután tizenegy pályán beindult a focidömping, a Jonatán Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó torna.

Megyebeliek segítségével, egy fiatal csapattal élhetné túl a Szpari a nehéz helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában