Helyi közélet

2011.06.05. 18:35

Felhőszakadásra, jégesőre kell számítani

<p>Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország középső és északi tájaira, ahol intenzív záporokra, zivatarokra kell számítani vasárnap délután és az esti órákban.</p>

Az OMSZ honlapja szerint a középső és az északi tájakon több helyen erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, másutt kisebb valószínűséggel várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is. Hétfőn eleinte változóan, majd több helyen lesz erősenfelhős az ég, a középső és északi, majd a keleti országrészben többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, viharos széllökések zivatarok környezetében várhatóak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 25-31 fok között várható, de az északi határ mentén kissé hűvösebb lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában