Helyi közélet

2011.06.27. 06:04

Leintették a futamot

<p>Már a startnál akkora volt a hátrányunk, hogy azt is rebesgették: végig sem futhatjuk a távot. Január 2-án már állt a bál, s olyan nemzetközi össztűz zúdult a kormányra a médiatörvény miatt, hogy azt hihettük: történhet a soros elnökség alatt történhet bármi, ennél többet az ország nem lesz címlapokon. Száraz Anita jegyzete</p>

Harcban álltunk szinte mindenkivel, s akadályokkal tűzdeltük teli a hazai pályát, ami így nemhogy felénk lejtett, de kis híján le is estünk róla. De aztán elcsendesedtek a hangok, s elkezdett dolgozni az uniós apparátus: a delegációk jöttek, tárgyaltak, s mentek, igaz, a hírek inkább arról szóltak: mit ittak és mit ettek. A Keleti Partnerség konferenciát lefújta az EU és átadta a lengyeleknek, így a soros elnökségünk legnagyobb durranása Varsóban szól majd nagyot, de elfogadták a romastratégiát, s a horvátok is ezt a fél évet emlegetik majd, ha tagok lesznek.

A mérleg serpenyője attól függően üres vagy tele, hogy ki értékel, de az tény: az induláskor szerzett hendikepből sokat faragott a külügyi szakembergárda. Azt viszont ők sem tudták elérni, hogy az átlagember közelebb érezze magához az uniót, de abban még bízhatunk, hogy erre nem kell várni a következő soros elnökségig.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában