Helyi közélet

2011.06.09. 19:09

Szerkesztőségi látogatáson a záhonyi diákújságírók

<p>Záhony, Nyíregyháza - A napokban a Kelet-Magyarország szerkesztőségében tettek látogatást a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diák médiakörének tagjai.</p>

A határvárosi diákok a kezdetektől részt vesznek a régiós SéTa, Sajtó és Tanulás, valamint az országos HíD, Hírlapot a Diákoknak! elnevezésű olvasásra nevelési programban. Több alkalommal tanulmányozták már a különféle szerkesztőségek tevékenységét, néhány újságíró pedig közvetlenül az intézményben adta közre a lapkészítés kulisszatitkait. Ezúttal Nyéki Zsolt szerkesztő avatta be a pálya és az újságszerkesztés rejtelmeibe a kollégista diákokat, akik rendszeresen írásokkal jelentkeznek a lap SéTa oldalain.

Az ifjú tollforgatók a vezető zsurnalisztától részletes tájékoztatást kaptak a mesterség sajátosságairól, a hivatás szépségeiről és nehézségeiről. Az érdekes és emlékezetes látogatás végén valamennyi diákújságíró átvehette a szerkesztőség hasznos kellékekből összeállított ajándékcsomagját - tájékoztatta portálunkat Tancsik Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában