Helyi közélet

2011.06.17. 18:31

Záhonyi sakkpalánta országos sikere

<p>Több remek eredményt ért el az utóbbi hetekben Vágner Gergő, a Záhonyi VSC ifjú sakkozója.</p>

A nyolcéves kisdiák az elmúlt héten Szombathelyen a Magyar Köztársaság nyílt korcsoportos egyéni rapid sakkbajnokságán az előkelő 4. helyezést szerezte meg az U8-as kategóriában. Eredményének értékét növeli, hogy a 35 fős mezőnyben csak olyan nemzetközi hírű nevelő egyesületek versenyzői előzték meg, mint az MTK, vagy a Barcza Gedeon Sakk Club. Gergő áprilisban 100 %-os teljesítménnyel nyerte meg az Országos Diákolimpia megyei selejtezőjét, majd a debreceni döntőben 30 induló közül az értékes 4. helyen végzett, jelentősen előre lépve a tavalyi 21. helyezéséhez képest. Mindemellett kiválóan szerepelt az általános iskoláskorúak körversenyén és a Záhonyi VSC megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapatának ifjúsági táblásaként.

A sakk mellett a futball a kedvenc sportja

 

A nyár sem telik tétlenül számára, hiszen júliusban rajthoz áll Nyírség Tornán, ahol külön engedéllyel a B csoportban indul, melyre egyébként csak a 14 év felettiek nevezhetnek. Augusztusban, Debrecenben a Karnevál kupán szintén erős mezőny fogadja majd a határvárosi sakkpalántát.

Gergőt öt és félévesen évesen néhai nagypapája tanította meg az első lépésekre, jelenleg pedig a Záhonyi VSC-ben Molnár János szakosztályvezető és mellette a kisvárdai Csörsz Ferenc mesterjelölt pallérozza az ifjú tehetséget. A versenyeken való részvételét a helyi Kelet-Transz 2000 Kft. támogatja. A sakk mellett a futball a kedvenc sportja, amelyben szintén ígéretes tehetségnek számít, amit a korosztályos régiós válogatottba való meghívása is fémjelez.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában