Helyi közélet

2011.07.26. 15:37

Adományokat vár a viharkárok helyreállításához Gávavencsellő

Gávavencsellő (MTI) - Adományokat vár a nyári viharkárok helyreállításához Gávavencsellő - tette közé az Önkormányzati Sajtószolgálat (<a title="Hely megnyitása" href="http://www.onkormanyzat.mti.hu/" target="_blank">www.onkormanyzat.mti.hu</a>) honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település helyhatósága.

Gávavencsellő (MTI) - Adományokat vár a nyári viharkárok helyreállításához Gávavencsellő - tette közé az Önkormányzati Sajtószolgálat (www.onkormanyzat.mti.hu) honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település helyhatósága.Sztankovics Tibor alpolgármester kedden az MTI-nek elmondta: július 18-án és 19-én szélviharral és jégesővel kísért felhőszakadás okozott mintegy 25 millió forintos kárt Gávavencsellőn, és a biztosítással nem rendelkező, nehéz anyagi körülmények között élő lakosok képtelenek saját erőből megoldani az épületkárok helyreállítását.

A jobbikos önkormányzati tisztségviselő tájékoztatása szerint a vihar három középületet rongált meg súlyosan a településen. Az öregek otthonának tetőszerkezetére rádőlt egy fa, és beszakította az épület belső terének mennyezetét. Az egészségházban egy ablakot szakított be tokjával együtt a hatalmas szél, a temetőben pedig a ravatalozót rongálta meg egy az orkán által kettétört fenyőfa. Az önkormányzati épületekben keletkezett kár meghaladja a kétmillió forintot.

A károk felmérése jelenleg is tart 

A vihar hetven magánépületben is károkat okozott, lakóházak tetőzetét bontotta meg, beázásokat idézett elő, illetve kéményeket, tűzfalakat döntött le. A kitört fák kerítésekre borultak, elektromos és telefonvezetékeket szakítottak le. A két viharos napon öt-, illetve nyolcórás áramszünet volt Gávavencsellőn. Két-három centiméteres átmérőjű jég is hullott, ami nagy kárt tett a mezőgazdasági ültetvényekben.

Sztankovics Tibor hozzátette: akadt olyan egyéni vállalkozó, akinek a teljes zöldségültetvénye tönkrement, csaknem nyolcmillió forintos kár érte. A károk felmérése és a megrongálódott épületek helyreállítása jelenleg is tart Gávavencsellőn.

A nehéz anyagi körülmények között élő családok lakóházuk ideiglenes helyreállításához az önkormányzattól kaptak fóliát és faanyagot. A végleges helyreállításhoz a biztosítással nem rendelkezőknek a település önkormányzata adományokat gyűjt - mondta Sztankovics Tibor alpolgármester.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában