Helyi közélet

2011.07.18. 19:38

Áron alul nem eladó!

Nyíregyháza - Keresik az üresen álló területek hasznosítási lehetőségét. 

Nyíregyháza - Keresik az üresen álló területek hasznosítási lehetőségét. – Évek óta nézzük, hogy a város frekventált területein elhagyott telkek csúfítják a városképet. A Mező és Bethlen Gábor utca sarkán, a Rákóczi utcán (az egykori ispotály, majd Westsik iskola működött itt) vagy a szépemlékű Húsipar helyén mintha megállt volna az idő – mondta telefonon olvasónk. Balogh Attila szerint talán már itt lenne az ideje, hogy ezek a telkek ne „sebhelyek” legyen a városon, hanem beépüljenek és élettel teljenek meg. Laikusként úgy vélem, befektetésre mindegyik hely kiválóan alkalmas, akár értékesítve, akár önerőből beépítve értéket teremtetnének. Talán nem csak én vagyok kíváncsi arra, hogy az önkormányzatnak milyen tervei vannak ezekkel a telkekkel.

A lehető legmagasabb áron

– Az önkormányzat keresi az érintett területek hasznosítási lehetőségeit – válaszolta Kósa Tímea alpolgármester. – Minden esetben olyan megoldásokat keresünk, amelyek elfogadhatóak a környéken lakók számára és a város érdekei sem sérülnek. A cél az, hogy minden megvalósuló beruházásnak legyen támogatottsága elsődlegesen a lakossági részéről, és persze igazodjon a város fejlesztéspolitikai elképzeléseihez is. A közgyűlés által elfogadott 2011. évi költségvetési koncepcióban, és később a költségvetésben is megfogalmazták, hogy a vagyonnal való eredményes gazdálkodás érdekében (az ingatlanpiaci dekonjunktúrára való tekintettel sem) nem cél ingatlanokat áron alul eladni. – Amennyiben mégis az értékesítés mellett döntünk, az említettek figyelembe vétele mellett, az önkormányzat célja az, hogy a város tulajdona mindenki számára átlátható módon találjon vevőre, a lehető legmagasabb áron - jelentette ki az alpolgármester.

- KM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában