Helyi közélet

2011.07.15. 06:41

Ez történt csütörtökön a megyében!

Nézze meg ön is, mi történt csütörtökön Szabolcs megyében!

Nézze meg ön is, mi történt csütörtökön Szabolcs megyében!

Tokaj, Rakamaz – Az igaz fesztivál-életérzést kerestük a Hegyalján csütörtök kora este. Az alapszabályokra hamar ráleltünk.

Nyíregyháza - Szokatlan látvány csigázta csütörtökön a nyíregyházi belvárosban sétálók fantáziáját. A Kossuth tér fái mögül már messziről kilátszott, ahogy kikandikál egy kereskedelmi bank rendezvényét kiegészítő hőlégballon.

Kisvárda - Csupán egy napi, de angol mentőkkel erősített a kisvárdai egység, ez úgy történt, hogy adományként tart saját lábán Mongóliába hat jármű, aminek személyzete Kisvárdán pihent egy napig.

Kisvárda - Két személygépkocsi ütközött egymással Kisvárda belterületén csütörtök délután.

Vásárosnamény - Nem sérült meg senki, de jelentős anyagi kárt okozott egy közlekedési baleset csütörtökön Vásárosnaményban.

Tiszadob - Fényesítik a megye ékszerdobozát: a tiszadobi Andrássy-kastély teljes rekonstrukciója várhatóan 2012. márciusában fejeződik be.

Nyíregyháza-Sóstó - Török Renáta népi iparművész népi viseletbe öltöztetett babái láthatóak a Sóstói Múzeumfaluban megrendezett népművészeti tábor ideje alatt.

Nyíregyháza - Csütörtökön ünnepélyesen lezárták a városi kispályás labdarúgó bajnokságot Nyíregyházán.

Tokaj, Rakamaz – A fesztivállakók már hangolódnak az esti koncertekre és a Hegyalja-őrület már magával ragadta a csütörtökön érkezőket is.

Nyíregyháza - Kimondottan a kisfia kérésére látogatott városunkba, és töltött el egy teljes hetet a Nyíregyházi Állatpark önkénteseként Rékasi Károly, aki örömmel válaszolt lapunk kérdéseire

Nyíregyháza - A megyei könyvtár dolgozói, olvasói és mások használhatták eddig az épület mögötti szabad parkolót, melyet a napokban fizetőssé változtattak.

Nyíregyháza - Csütörtökön szakmai bejárásra nyílt lehetőség a OTP Bank felújított, nyíregyházi fiókjában.

Kálmánháza - Nádassy András Jánosné vezetésével Kálmánháza a megye egyik legélhetőbb települése lett.

Tokaj, Rakamaz – Borospincékben és a Tisza parton hűsölnek a fesztiválozók.

Nyíregyháza-Sóstó - Úszóalkalmatlanságok bajnokságát rendezik meg Sóstón.

Tiszadob  (MTI) - A tervek szerint 2012 márciusában vehetik birtokba a látogatók a jelenleg felújítás alatt álló tiszadobi Andrássy-kastélyt; a 2,2 milliárd forint összértékű rekonstrukciós beruházás munkálatairól csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót Tiszadobon.

Balsa - Közeledik a balsaiak nagy rendezvénye: szombaton ötödik alkalommal rendezik meg a Szárnyas-Hal Fesztivált. Lesz komphúzás, főzés, szórakozás – mindehhez jár a napsütés és a szép tiszai táj.

Nyíregyháza - Alapszabály szerint a szökőkutakban fürdeni tilos, ám a hőségriadós időszakban és 30 fok feletti kánikulában – pontosan a városlakók érdekében – enyhül a szigor, ezért is látni városszerte, hogy sokan így keresnek enyhülést a forróságban

Nyíregyháza - "Kupaknyi segítség Laurának" címmel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportja kupakgyűjtési akciót szervezett a beteg kislány megsegítése érdekében.

Számottevő felhősödés és csapadék sem este, sem pedig az éjszakai órákban nem várható Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Nyírtelek - A Nyírteleki Gyermekjóléti Szolgálat változatos programokkal várja július 12-én, 19-én és 26-án is az érdeklődőket reggel 9 órától: lesz „Játék határok nélkül” sportos vetélkedő, előadássorozat a tanulási kudarcok elkerüléséért, „Mozdulj az egészségedért”, balesetmegelőzési-előadás, Nyírtelek nevezetességeinek kerékpárral való körbejárása, kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők.

Tokaj, Rakamaz, Hegyalja - Tudjátok hány elemből áll egy színpad? Mi nem, de megmutatjuk nektek azokat, akik tudják - a színfalak mögött.

Baktalórántháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházai Rendőrőrse tiltott kéjelgés elkövetése miatt vett szabálysértési őrizetbe egy 17 illetve 39 éves baktalórántházai nőt, akik tiltott helyen, a kötelező orvosi iratok nélkül kínálták testüket

Kemecse - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrse rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást három 33-25-23 éves kemecsei illetve tiszarádi férfi ellen.

Nyíregyháza-Sóstó - Határon innen és túlról is érkeznek, főleg lengyel vendégek a sóstói Igrice Kempingbe.

Gávavencsellő - Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata saját anyagi lehetőségeihez mérten segíti a rászoruló, alacsony jövedelemből, rossz szociális körülmények között élő embereket.

Oros - Egy kis teherjármű oldalába vágódott egy román autós Oroson, csütörtök délután. A karambol helyszínéről három sérültet vittek kórházba a mentők

Ópályi - Megmozdult a falu arra a hírre, hogy Bakos Bálint ópályi fiatalember súlyos beteg és sürgősen vérre van szüksége.

Tiszadob - Fényesítik a megye ékszerdobozát: a tiszadobi Andrássy-kastély teljes rekonstrukciója várhatóan 2011 végén fejeződik be. A kivitelezési szerződést tavaly decemberben írták alá, a jelképes alapkőletételi ünnepségen falba helyezett urnában számos, a jelenkorra jellemző tárgy és dokumentum kapott helyet, így a Kelet-Magyarország akkori lapszáma is.

Megyénk 35 mikro-, kis- és középvállalkozása több mint 606 millió forintot nyert munkahelyteremtő beruházások megvalósítására a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán.

Tokaj - Frenetikus hangulatban telt szerda este a Hegyalja Fesztivál nyitónapjának legfőbb attrakciója, a Scooter koncert.

Tunyogmatolcs - A Tunyogmatolcsi Gazdakör tagjai családjaikkal közösen parlamenti látogatáson vettek részt egy egész napos kirándulás keretében.

Balsa, Nagyhalász - A kulturális és ügyességi programok mellett a sült és főtt halételek kapják a főszerepet a szombaton megrendezendő balsai Szárnyas Hal és a nagyhalászi Nagy-Halász Fesztiválon

Vaja -  Vajon jogos az, hogy mindenki ugyanannyit fizet a szemétszállításért?  Egyik hűséges vajai olvasónk aggodalmát fejezte ki abban a levélben, amit az érintett önkormányzaton kívül szerkesztőségünkbe is eljuttatott.

 Tunyogmatolcs, Csenger - Információ, mint gazdasági erőforrás- ECOINFO címmel projekt nyitórendezvényt tartott Csengerben a BIO-SZIL Nonprofit. Kft. A rendezvényen meghívottként részt vett a Tunyogmatolcs. hu csapata is.

Tízezren léptek be január óta a Kormányablak kapuján, a megyei kormányhivatal internetes portáljának látogatószáma pedig meghaladta a 460 ezret. Palicz István jegyzete

Melinda nyírbátori diáklány. Idén érettségizett, és tervei szerint a Nyíregyházi Főiskola csecsemő,- és kisgyermekgondozó szakán szeretne továbbtanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában