Helyi közélet

2011.07.12. 17:22

Felkészült a Hegyalja a rossz időre?

Hétfőn kora este egy szélrohamokkal és jégesővel érkező vihar tépázta meg Debrecent és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településeit.

Hétfőn kora este egy szélrohamokkal és jégesővel érkező vihar tépázta meg Debrecent és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településeit. A meteorológusok a hét végére is változékony időt jósolnak, ám a fesztiválozóknak nincs okuk az aggodalomra.

A Szabolcs Online munkatársa arra kereste a választ, vajon a szerdán induló Hegyalja Fesztivál stábja felkészült-e egy esetleges viharra. -  Bár az előrejelzések szerint a Hegyalja Fesztivál mind a négy napja alatt jó idő várható a fesztivál térségében, a fesztivál szervezői felkészültek arra is, ha váratlanul ellenségesre fordulna az időjárás. A fesztivál részletes katasztrófavédelmi tervvel rendelkezik, amit a biztonságért felelős munkatársak egyeztettek a Tűzoltósággal és a Katasztrófavédelemmel is. A Hegyalja szervezői nem csak velük, de a Meteorológiai Intézettel és Németh Péter rakamazi meteorológussal is folyamatos kapcsolatban vannak, hogy minél előbb értesülhessenek arról, ha az időjárás fenyegetné a fesztivál biztonságát – tudtuk meg a szervezőktől. Szükség esetén a fesztiválterület több kijáraton keresztül, rövid időn belül kiüríthető - de ilyen intézkedésre nem volt szükség még a fesztivál történetében és az előrejelzések szerint idén sem kerül erre sor.

Volt már extrém időjárás

- Tavaly szerencsére nem zavarta meg említésre méltó időjárási esemény a fesztivált, de van már tapasztalatunk extrém időjárási helyzettel. Két évvel ezelőtt ugyanis egy viharos időjárással járó szupercella vonult el a fesztiválterülethez közel - idézte fel a két évvel ezelőtti délutánt Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője. - A Nagyszínpadot le kellett állítanunk a szél miatt, de embereink megfeszített munkájának köszönhetően nem maradt el koncert, némi csúszással, sátorban lépett fel az este sztárfellépője a Basement Jaxx. A fesztiválozókat időben mindenről tájékoztattuk és javasoltuk nekik, hogy a rossz időjárást Tokajban, a borospincékben vészeljék át, így a rossz időjárás ellenére sikerült a lehető legtöbbet kihozni az estéből és minden hegyaljás jól érezte magát – folytatta Bukovinszky Béla.- Idén mindenesetre, remélem, hogy nem fordul elő ilyen helyzet. Az előrejelzések kedvezőek, így minden adott, hogy a Hegyalja Fesztivál Tokajban szerdán, délután 4 órakor megnyissa kapuit, hogy ide látogathasson idén - többek között - a Slayer, a Ladytron, a Mastodon, a Scooter és a Kosheen – zárta a fesztivál szervezője.

-M.I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában