Helyi közélet

2011.07.20. 14:39

Munkamegbeszélésen a rekordkísérlet résztvevői

Mint a napokban már beszámoltunk róla, a világ leghosszabb és legnagyobb kamionját szeretnék elkészíteni műanyag palackokból a Nagycserkeszi Ifjúsági Egyesület tagjai július 23-án és 24-én.

Mint a napokban már beszámoltunk róla, a világ leghosszabb és legnagyobb kamionját szeretnék elkészíteni műanyag palackokból a Nagycserkeszi Ifjúsági Egyesület tagjai július 23-án és 24-én.Kedden megbeszélést tartottak a rekordkísérlet résztvevői a kétnapos program helyszínén, a nagycserkeszi futballpályán. Mint elhangzott,  párokban kell majd dolgozni. Az egyik ember összefog négy flakont, míg a másik ezeket összeragasztja és teszik is tovább. Tulajdonképpen szalagmunka fog működni. A kisebbek ezeket a „csomagokat” fogják gyártani, míg a nagyobbak a csomagokból oszlopokat készítenek és a kamion falait húzzák majd fel.

– Az önkéntesekkel ismertettük a méreteket, amelyek még megváltozhatnak szombatig, hiszen kaphatunk bármelyik percben egy levelet a Guinesstől, amiben az áll, hogy valaki megelőzött minket. Ezért készülünk B és C tervvel is – mondta el lapunknak Bruszel Dóra, a rekordkísérlet egyik szervezője. – A jelenlegi állás szerint a világ legnagyobb műanyag flakonokból elkészített kamionjának magassága 2 m lesz, amin a kerekek fognak még emelni, hossza pedig az eredeti 30 méteres tervezett hossz helyett 50-60 méter is lehet. Tervrajz fogja segíteni az önkéntesek munkáját, amit majd a kilátogatók is megtekinthetnek. Az elmúlt szombaton rendeztünk egy újabb flakongyűjtési akciót, illetve a héten is gyűjtjük még a palackokat, így valószínűleg a palackok száma meghaladja a kitűzött 30 ezer darabos mennyiséget.

Bármelyik pillanatban történhet változás

– Az önkéntesekkel együtt bízunk a jó időben, de felkészülünk arra is, hogy esetleg megzavar bennünket egy futó zápor. Ebben az esetben a futballpályán felállított, hatalmas sátorban lesznek a munkálatok. Szombaton 13 órakor fog kezdődni hivatalosan az építés, de már 11 órakor a pályán gyülekeznek a résztvevők, hogy egy esetleges változtatás esetén mindent meg tudjunk beszélni és elkészíthessük az „éjszakai” alvóhelyeket. Felállítjuk a sátrakat, berendezzük a futballpályán található öltözőt, ami szintén alvási célt fog szolgálni.

Mindezek mellett az önkéntesek megismerhették a szabályokat, melyek egy részét a Guiness fektette le, míg voltak olyanok is, amelyeket a szervezők szabtak meg. Ez többek között a pihenőidőre és az alkoholfogyasztásra vonatkozik. A fiatalok már izgatottan várják az építés kezdetét. Gyűjtögetik a zeneszámokat az „éjszakai műszakra” is, és készülnek minden eshetőségre, hiszen a Guiness legnagyobb hátránya, hogy bármelyik pillanatban történhet változás. Egy biztos: Ha valamilyen oknál fogva a Guiness elutasítaná a bejegyeztetést, a világ leghosszabb és legnagyobb műanyag flakonokból megépített kamionja biztosan Nagycserkeszen fog elkészülni, a legelszántabb és legcélratörőbb csapattal!

Július 24.10 óra: „C”-kategóriás fogathajtó verseny a Hudák-farmon, népi iparművészeti kiállítások.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában