Helyi közélet

2011.07.27. 10:57

Nem adja fel a nyírbogdányi vállalkozó

Nyírbogdány - Hétfőn este égett le egy 450 négyzetméteres húsfeldolgozó üzem épülete Nyírbogdányban.

Nyírbogdány - Hétfőn este égett le egy 450 négyzetméteres húsfeldolgozó üzem épülete Nyírbogdányban. A füst több kilométerről is látható volt. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de kb. 23 tonna hús és húskészítmény semmisült meg. Ma reggel értük el az érintett vállalkozás tulajdonosát, aki elmondta, hogy bár megtörte őt az eset, de már az üzem helyreállításán gondolkodik. A pontos kár és a tűz oka még nem ismert.

Folyik a kárfelmérés a leégett húsüzemben

Szerdán tudtuk megszólaltatni a szerencsétlenül járt Varga Zoltánt, a Bogdány-Hús Kft. tulajdonosát:

– Soha nem jön jókor egy ilyen esemény, de most a lehető legrosszabbkor ért minket ez a sorscsapás. Jó piaci helyzetben voltunk, remélem ez nem fog megváltozni az eset kapcsán. Most várjuk a biztosítót, hogy elkezdjék a keletkezett károk pontos felmérését. A tűzoltóság is ígért egy szakembert, aki megállapítja majd, hogy mi volt a tűz oka. Az épület 80%-a leégett, pedig tavaly újítottuk fel a tetőszerkezetet, ami sok más mindennel egyetemben tönkrement. De nem adjuk fel, ugyanis újjászeretném építeni a leégett üzemet. Egy még modernebb és biztonságosabb épületet szeretnék, hogy még véletlenül se fordulhasson elő hasonló eset- mondta némi bizakodással a hangjában Varga Zoltán.

A tulajdonostól megtudtuk, hogy a 450 négyzetméteres üzemcsarnokban körülbelül 23 tonna hús és húskészítmény semmisült meg. A nyolc alkalmazott - aki az üzemben dolgozott - nem veszíti el az állását, ugyanis átveszi őket a vállakozó egy kisebb feldolgozóüzeme.

- Tarnavölgyi Gergely -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában