Helyi közélet

2011.07.12. 21:01

Olvasói levél: Lehetne takarékoskodni!

Korábban írtam már arról, hogy legyen az önkormányzatnak Nyíregyházán is olyan földterülete, ahol zöldséget, gyümölcsöt termelnének és azt az iskoláknak, óvodának adnák. Most örömmel olvasom az újságban, hogy kapnak földet az önkormányzatok.

Korábban írtam már arról, hogy legyen az önkormányzatnak Nyíregyházán is olyan földterülete, ahol zöldséget, gyümölcsöt termelnének és azt az iskoláknak, óvodának adnák. Most örömmel olvasom az újságban, hogy kapnak földet az önkormányzatok. De ezek ne csak parkírozható területek legyenek, mert ez kevés. Legyen a helységen kívüli nagyobb terület is. Legyen az iskoláknak tároló, vagy pince helyisége, ahol elraktározhatják télire a nyáron megtermelt zöldséget, gyümölcsöket. Telepítsenek alma, körte fákat. Ennek gyümölcsei télen is elállnak. Termeljenek sütőtököt. Finom csemege lenne télen a gyerekeknek, az egészségtelen, adalékanyagokkal telepakolt nyalánkság helyett. Legyen szilvafa, főzzenek szilvalekvárt. Nagyon jó a lekváros kenyér. Finom uzsonna a vajaskenyérre reszelt sárgarépa.

Ki sem lehet fogyni a sok fantáziából. Cselekedni kell azonnal. Jobb lesz minden. Biztosan van olyan vállalkozó szülő is, aki a sajátja mellett az iskola fáját is megpermetezné. A gyerekeknek is érdekes lenne egy kis kerti munka. Mindez csak szervezés kérdése. Jó lenne, ha az önkormányzat javaslatokat is várna, ahol magas a szociális költség. Sok a széthullott család a lakástalanság miatt. Vásároljon az önkormányzat olyan olcsó lakásokat, tanyasi ingatlant, amit ezeknek a családoknak odaadna. A család visszaegyesítése is megtörténne és nem kellene nekik szociális segélyt adni. Idővel ezt a pénzt lehet, hogy vissza is tudnák fizetni.Közgazdász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában