Helyi közélet

2011.07.25. 18:48

Örülhetnek a kerékpár szerelmesei

Nyíregyháza - Augusztus végére várható a kerékpárutak felújításának befejezése.

Nyíregyháza - Augusztus végére várható a kerékpárutak felújításának befejezése.A jobb idő beköszöntével egyre több városlakó gondolja úgy, hogy kedvenc kétkerekűének nyergébe pattan. Az ő közlekedésük megkönnyítését hivatottak szolgálni a városban kialakított kerékpárutak. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) elnevezésű funkcióbővítő beruházás keretén belül a belvárosi kerékpárutak építési munkálatai jelenleg is zajlanak Nyíregyházán. Ezzel kapcsolatosan tartott hétfő délelőtt sajtótájékoztatót Kósa Tímea, Nyíregyháza város alpolgármestere. A sajtó képviselői a megadott helyszínen, a Széchenyi, Iskola, Szarvas utcák kereszteződésében várakoztak, ahová az alpolgármesterasszony stílszerűen kerékpáron érkezett. Fontos kiemelni, hogy a közlekedési előírásoknak megfelelően, jól felszerelt biciklivel, a nyeregből leszállva, kerékpárját a zebrán áttolva közelítette meg a helyszínt.

– Májusban tettünk arra ígéretet, hogy a kerékpárutakkal kapcsolatosan felmerülő problémákat mihamarabb orvosolni fogjuk. Ez így is lett, nemsokára elnyeri végső formáját a legtöbb érintett útszakasz, egyedül a Szarvas utcán kell még egy kicsit várni a munkálatok befejezésére. Itt ugyanis a kerékpárúton található még négy darab, az E-ON illetékességébe tartozó villanydoboz, amelyek eltávolításáról már tárgyalunk az illetékesekkel- mondta az alpolgármester.– Ahol lehet, természetesen a kerékpárutak kialakításánál az egyszintes kivitelezést preferáljuk, hisz ez kevésbé balesetveszélyes, illetve télen is könnyebb a hóelakarítást elvégezni. Néhány helyen a munkálatok során felhalmozott törmeléket még nem szállították el, erre felhívtuk a figyelmüket. Nagyon kérem, hogy mindenki használja ezeket az újonnan kialakított utakat, és szívesen várjuk a bringások ezzel kapcsolatos észrevételeit!

A városvezetés reméli, hogy mindenki megtalálja a számításait a kerékpárutakkal összefüggésben -legyen az gyalogos, bringás, vagy gépjárművel közlekedő-, és így kényelmesen, zökkenőmentesen érheti el az úticélját.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában