Helyi közélet

2011.07.30. 10:10

Pótlóbuszok közlekednek Szerencs és Nyíregyháza között

Nyíregyháza - A hétvégétől változik a menetrend a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vasútvonalon.

Nyíregyháza - A hétvégétől változik a menetrend a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vasútvonalon.Pályaépítési és karbantartási munkák miatt, július 30-tól augusztus 18-ig jelentősen változik a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vasútvonalon közlekedő vonatok közlekedési rendje:  A munkálatok ideje alatt Szerencs és Nyíregyháza között vonatpótló autóbuszok szállítják utasokat. A Budapest-Nyugati–Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc–Budapest-Keleti viszonylatú közvetlen, ún. Kör InterCity járataink a munkálatok ideje alatt csak Budapest-Nyugati – Nyíregyháza illetve Szerencs – Miskolc– Budapest-Keleti viszonylat-ban közlekednek. Szerencs és Nyíregyháza között az InterCity vonatok helyett – Tokaj és Rakamaz érintésével – autóbuszok közlekednek. Az autóbuszok Nyíregyháza állomásról a közforgalmú menetrendben meghirdetett indulási és érkezési időknél korábban indulnak, illetve később érkeznek, valamint közlekedésük hosszabb menetidőt vesz igénybe, emiatt Szerencsen illetve Nyíregyházán csak a következő órában induló InterCity vonathoz csatlakoznak. A kényelmesebb utazás érdekében Szerencsig utazó utasainknak a Budapest-Keleti pályaudvarról, Nyíregyházára utazó utasainknak pedig a Budapest-Nyugati pályaudvarról induló járatainkat ajánljuk.

Vágányzár

A Nyíregyháza–Tiszalök vasútvonalon Nyíregyháza és Görögszállás között – Görögszállástól a csatlakozások biztosításával – vonatpótló autóbuszok szállítják utasainkat. A vágányzár ideje alatt InterCity járatok a menetjegyen felül, 140 Ft-os helyjeggyel vehetők igénybe. A vonatpótló autóbuszokon a vonatra váltott menetjegyek érvényesek. A vonatpótló autóbuszon az ülőhelyfoglalás nem biztosított. – Az okozott kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük! A menetrendi változások miatt kérjük utasainkat, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális menetrendről az állomásokon kihelyezett hirdetményekből, a MÁVDIREKT 06-40/49-49-49-es telefonszámán, a www.mav.hu vagy a www.mav-start.hu weboldalakon – kaptuk a tájékoztatást a MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóságának illetékesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában