Helyi közélet

2011.07.01. 15:11

Rakamaz üdülőparadicsom lesz a következő szezonra

<p lang="hu-HU">Rakamaz -&nbsp;Egy év múlva elképesztő látványban lesz része az ide látogatónak, például a vasútállomásról hajóval mehet a kempingbe a vendég.&nbsp;

Rakamaz - Egy év múlva elképesztő látványban lesz része az ide látogatónak, például a vasútállomásról hajóval mehet a kempingbe a vendég. Mérnek, kalapálnak, készítik a zsaluzatot a beton alapot az építményekhez a rakamazi kemping bejáratánál. A munkákat naponta megtekinti a település polgármestere Farkas Ernő. Ennek az is oka, hogy volt, amit menet közben kellett átgondolni, mert vagy uniós előírások miatt vagy költségcsökkentés miatt tudnak a megoldáson módosítani.

A most folyó beruházások összege meghaladja az egymilliárd forintot – mondja a település első embere, majd így folytatja – nagyjából három területre osztanám fel a munkákat. Amit a bejárattól jobbra látunk, ott egy 150 férőhelyes ifjúsági szálló épül. Lesz egy 30 szobás könnyű szerkezetes rész, és lesz egy központi rész, ami 20 szobás kőépület, mögötte egy wellnes-szel, amiben úszómedence, jacuzzi, és minden olyan, ami a pihenést szolgálja. Ennek az alapja már kész. A Leader programon belül egy vizes blokk is épül, ami a kempingben élőket szolgálja ki, lesz egy magasabb komfort fokozatú rész, a szállóvendégeknek, és így a kemingezők is európai módon tudnak tisztálkodni. Az építkezés reményeim szerint év végére befejeződik, és jövőre a vendégenek több minőségi szintet tudunk kínálni.

A Hegyalja fesztivál idejére leállnak

A mostani szakaszban lesz egy előre tervezett leállás, ugyanis a Hegyalja fesztivál rendezőivel így egyeztettünk, és nem zavarjuk a fiatalokat. Az építkezés körbe lesz kerítve, mindenki biztonságban tud szórakozni. A higiéniás elvárásokat konténeres zuhanyzókkal biztosítjuk. Ugyancsak itt kell bemutatni a vízi tanösvény már elékészült részét, egy kikötőt, amivel a Tisza túrázók biztonságos kikötését teremtettük meg. Visszatérve a bejárathoz, attól balra, a vízi tanösvényes projekt első épületének a teknősbéka háznak a zsaluzatát látni, ami szintén Uniós támogatással valósul meg. Egy 1000 négyzetméteres teknőst fog formázni 20 méteres kilátóval. Az itt lévő installációkat az Állatparkkal szakemberei készítik el.

Lesz itt egy csatorna, amiben csónakkal, illetve egy 12 főt befogadó hajóval lehet majd utazni például a vasútállomásig és vissza. A panoráma már most is elragadó, de mód lesz rá, hogy a város határában az Aranyosi árok felé az íjász pálya mellett őshonos állatokat nézhetnek meg, ez a harmadik rész. A csatorna másik ágán a Morotvánál egy olyan bemutatót is készítünk, ahol az itt élő vízi- növényi és állatvilágot mutatjuk be.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában