Helyi közélet

2011.08.12. 07:55

Az adrenalin szerelmesei

Nyíregyháza - A levegőben úsznak és mindezt felettébb élvezik. Biciklivel, rollerrel és korival ügyeskednek a város extrém parkjában a fiatalok.

Nyíregyháza - A levegőben úsznak és mindezt felettébb élvezik. Biciklivel, rollerrel és korival ügyeskednek a város extrém parkjában a fiatalok.Ha nyár, jó idő és Nyíregyháza, a korisoknak és BMX-eseknek nem kell az utcán randalírozniuk, van félmedencéjük, piramisuk, fun boxuk, korlátjaik és negyedíveik. És ha nem is olyan csendesen sportolnak, mint például egy sakk szakkör, a környéken élők java része is úgy gondolja, jobb ha ellenőrzött keretek között lézengenek a srácok.

Kapunyitás előtt érkeztünk – korán – gondolhatnánk elsőre, de nem mi vagyunk az elsők. A srácok már hűsölnek az árnyékban és várják, hogy délután kettőkor megnyíljon a tett színhelye, egyikük BMX-es, másikuk koris. – Négy körül többen lesznek, olyan hétig biztos nyomni fogjuk jó páran – mondja egyikük, majd begurul még egy srác, ő deszkán érkezett.

Fejkapkodva, álleesve

A nagyobb tömeg reményében búcsút intünk egyelőre, de négy után ismét az extrém parkban kötünk ki, ahol már többes számban bukkannak fel a fiatalok. A pálya izeg, zizeg, folyamatosan próbálkozik valaki valamilyen mutatvánnyal, amik relatíve jó arányban össze is jönnek.

A lelátókon páran könyékig olajban szerelik a brinyót, mint kiderül, a bonyodalmat egy eltűnt csavarkulcs okozta, végül azonban minden a helyére kerül. Mi pedig fejkapkodva, álleesve bambuljuk végig a sérüléstől nem riadó srácokat, max respect a bátorságért és kitartásért, ami elengedhetetlen ehhez a sporthoz.

- Somló Samu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában