Helyi közélet

2011.08.30. 16:53

Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band

Nyíregyháza - Amikor ők kezdtek örömzenélni, még nem sokan űzték ezt az ipart, divatot teremtettek és nem véletlenül. Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band interjú.

Nyíregyháza - Amikor ők kezdtek örömzenélni, még nem sokan űzték ezt az ipart, divatot teremtettek és nem véletlenül. Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band interjú.Nyíregyházán, a Vidor fesztiválon is csemegének számít a manapság világzenei bandaként aposztrofált Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, élükön Balogh Kálmánnal, akit a világ legkiválóbb cimbalmosaként tartanak számon. A villámkezű hangszerzsonglőrt az öltözőben csíptük el.

– 1994-ben álltunk össze, a fő szempont az volt, hogy ki mit tud egyéniségéből, személyiségéből és tudásából, tehetségéből az összképhez hozzárakni, asszociációs improvizálásként indult az örömzenélés. Jártunk már a Vidoron, legutóbb 2006-ban, akkor nagyon szerettek minket és természetesen mi is nagyon szeretünk itt lenni – nyilatkozta Balogh Kálmán.

Az érzelem előtérben

– Rengeteget turnéztunk, Európában és itthon is, mára picit felhígult a szakma, egyre több hasonló stílusban játszó együttest hallani. Az esti koncerten felcsendülő dalok döntő többségét az új albumról válogattuk össze, picit melankolikusabb, érzelmesebb hangzásvilágot tükröz, mint a korábbi lemezek – mondja a világhírű cimbalmos, akit élőben is megcsodálhatunk csapatával egyetemben a Kossuth téren.

- Somló Samu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában