Helyi közélet

2011.08.22. 15:41

Ék alakban repülve tisztelegtek a nyíregyházi pilóták

Nyíregyháza - Nyíregyházi kötelék közel 30 év után vett részt a központi ünnepség légi parádéján.

Nyíregyháza - Nyíregyházi kötelék közel 30 év után vett részt a központi ünnepség légi parádéján.Az idei augusztus 20-i ünnepség egyik leglátványosabb részeként emlegetik a légi parádét. A Parlament fölött elhúzó gépek között a Nyíregyházáról felszállt ötös köteléknek is tapsolhatott a többszázezres közönség.

- Reggel fél 8-kor startoltunk el, és nem sokkal 9 óra előtt szálltunk le a budaörsi repülőtéren. Innen 15.10-kor emelkedtünk a levegőbe az ünnepi tisztelgéshez, s értünk néhány percen belül az Országház fölötti légtérbe. Itt, a Duna fölött 80-100 méteres magasságon repültünk el – eleveníti fel az emlékezetes pillanatokat Horváth Péter, a kötelékrepülésre felkért Tréner Kft. ügyvezető igazgatója, egyben a kötelék vezérgépének pilótája.

Nyíregyházi tiszteletkör

A Parlament fölött kissé turbulens volt az időjárás, de ez sem bontotta meg a szabályos ék alakzatot. A kommentátorok elismeréssel szóltak a bemutatóról, amely egyszerre képviselte a Nyíregyházát, a Nyíregyházi Főiskolát és a gyakorlati képzést végző társaságot. A haza érkező kötelék Nyíregyháza és Sóstó fölött is tett egy tiszteletkört, élményt szerezve ezzel a városlakóknak valamint az ide érkező turistáknak is.

Augusztus 20-i központi ünnepségen egyébként ezt megelőzően az 1980-as évek elején, tehát mintegy harminc éve vettek részt nyíregyházi repülőgépek és pilóták. Megérdemlik a név szerinti megemlítést: Baku László, Batta István, Hansághy Győző, Horváth Péter, Molnár Tibor.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában