Helyi közélet

2011.08.22. 07:29

Ez történt vasárnap a megyében!

Nézze meg Ön is, mi történt vasárnap Szabolcs megyében!

Nézze meg Ön is, mi történt vasárnap Szabolcs megyében!

Nyíregyháza - Timi a Nyíregyházi Főiskolán tanul biológia szakon. A nyarat munkával és bulizással tölti.

Nézze meg, hogy milyen programok várják vasárnap a megyében!

Nyíregyháza - Véget ért az Alpok Adria szépségverseny 2011 megyei döntőjének sorozata, a két udvarhölgy Boldogh Boglárka és Tóth Tímea, a koronát Knobloch Alexandra fejére tette a tavalyi Győztes Makkai Ágnes. Az internetes szavazást Kozma Fanni nyerte, a Sóstó szépe Teremi Anett lett, ezért ő is koronát viselhet a fején.

Nagykálló - A nagykállói lovasbarátok szervezésében, három megye 27 fogathajtójának részvételével rendeztek fogathajtó versenyt szombaton a nagykállói sportpályán, ahol a fordulók közötti szünetben lehetőség nyílt bárki számára a fogatok kipróbálására is.

Máriapócs - Sebestyén Márta és a Szent Efrém Férfikar egyházzenei áhítata tette kiemelkedően emlékezetessé szombaton az ünnepi szent liturgiát a máriapócsi kegytemplomban.

Nyíregyháza - Városunk önkormányzata nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István király tiszteletére augusztus 20-án 17.30-tól ünnepi megemlékezést szervezett.

Újfehértó - Az Augusztus 20. alkalmából rendezett ünnepségen, amelyet Újfehértón rendeztek a négyes főút mellett, ami állítólag szemét telep volt amelyet feltöltöttek.- írja olvasónk.

Akácaknázó hólyagosmoly és akáclevél-aknázómoly károsítja az akácosokat június óta Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében.

Mert hülye azért nem vagyok. Ezzel a reklámokban gyakran használt szlogennel válaszolt ismerősöm arra a kérdésre,  miért nem veszi igénybe a svájci frankgát adta lehetőséget. Angyal Sándor jegyzete

Nyíregyháza - A Jósa András Megyei Oktatókórház történelmében sem gyakori példaként az egygyermekes, nagyberegi Tóth Éva péntek délelőtt három egészséges lánygyermeknek adott életet. Teodóra, Petra és Regina közel azonos, 2500 gramm és 46 cm körüli méretekkel jött a világra.

Dombrád - Dombrádon már péntek délután megemlékeztek Szent István királyról, illetve megszentelték az új kenyeret.

Nyíregyháza - Születésének 100. évfordulóján, ünnepélyes keretek között köszöntötték a nyírbogdányi származású Vass Józsefné Emike nénit ismerősei és Dr. Kovács Ferenc polgármester anyíregyházi Egészségügyi, Szociális és Bölcsődei Igazgatóság Családias Ellátás Nyújtó Idősek Otthonában.

Kisvárda - Nem tudom, hogy van-e még az országban olyan szövetkezet, amely megalakulásának 60. évfordulóját készül ünnepelni

Vásárosnamény, 2011. augusztus 21., vasárnap (MTI) - Személyautó és motorvonat ütközött össze egy vasúti átjáróban Vásárosnamény belterületén vasárnap; a balesetben a gépkocsi vezetője súlyosan megsérült - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Nyíregyháza -  Mi a közös Munkácsy Mihályban és Diego Maradonában? Nos, az alkotó. A rajzolás művészetében egykor a Nyíregyházi Főiskolán elmélyülő File Mónika ugyanis szívesen készíti el híres emberek portréját, akik közül nem egy már gratulált is neki.

Kisvárda - A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a Kruppa-Mag Kutató, Vetőmagtermesztő és Kereskedelmi Kft., az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács, a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány, és az Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat, a IV. Kisvárdai Krumplifesztivál keretében rendezte meg augusztus 20–án, délelőtt  a Várkertben „A kisvárdai burgonyanemesítés története és legújabb eredményei” címmel, nemzetközi szakmai beszélgetést.

Nyíregyháza - A svájci frank megugró árfolyama nem csupán a hitelből vásárolt lakások, hanem a finanszírozott autók tulajdonosait is nehéz helyzetbe hozta.

Budapest, 2011. augusztus 21., vasárnap (MTI) - Az MSZP szerint bebizonyosodott, hogy a megbukott a kormány gazdaságpolitikája; gyakorlatilag leállt az országban a gazdasági növekedés - mondta Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatón. 

Ópályi - A Himnusz hangjai után Csákné Mészáros Anita  közművelődési menedzser köszöntötte az augusztus 20-ai ünnepségre érkezőket

Nagykálló - A Szent István Napi Ünnepség Nagykálló-Harangodon az új kenyér áldásával, majd ünnepi beszéddel vette kezdetét, melyet a Mandala Dalszínház előadásában Szörényi-Bródy István a király című nagysikerű rockoperája követett. Az ünnepséget végül tűzijáték zárta.

Nézze meg ön is, hogyan ünnepelték augusztus 20-át Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Ez a szombat sem telt laposan! Fergeteges buli a kisvárdai Atlantisban, szombat esti láz az újfehértói Tornádó Disco-ban és kikapcsolódás az apagyi Club 41-ben, ahol Dj.Pege pörgette a lemezeket. Nézd meg te is a bulikon készült fotókat!

Nyíregyháza - Kézművesek, iparművészek kirakodóvására mellett a Gombóc Együttes zenélt a gyerekeknek a Tabula Pláza Alapítvány szervezésében pénteken, a Helyi Érték Napon.

Nyíregyháza, Sóstó - Vélhetően a kánikulának is köszönhetően, hosszú sorok kígyóztak hétvégén a sóstói strand bejáratánál

Nyíregyháza - Az Államalapítás ünnepe alkalmából "Ó Szent István, dícsértessél!" címmel a Nyírség Táncegyüttes, az Igrice- és a Szabolcs Néptáncegyüttes közös ünnepi műsora volt látható szombaton, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon

Kokas Karolina „Szememmel látlak avagy életek, sorsok a pillanat tükrében" című fotókiállítása az Aranyszarvas Pub-ból csütörtöktől a Móricz Kertbe költözik, ahol szeptember 15-ig még megtekinthetik az érdeklődők.  

Záhony, Debrecen - Az elmúlt héten Debrecenben rendezte meg a középiskolások országos disputa táborát a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA). 

Vásárosnamény - Egy embert vittek sérülés miatt kórházba a mentők vasárnap délután, amikor autójával egy motorvonat elé hajtott, ami árokba lökte

Nyíregyháza - A fesztivál előadásaira jegyek még korlátozott számban kaphatók. 

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket Somos Péter és Riczu Zoltán Kövek Között című fotóalbumának a bemutatójára, amit Antall István szerkesztő - riporter tart majd.

Nyíregyháza - Hat autó ütközött egymással vasárnap este Nyíregyháza határában, de két sofőr nem várt a rendőri intézkedésig, hanem elment.

Kömörőn három ünnepséget is szerveztek egyszerre, átadták a megújult Faluközpontot, a Török József Gyülekezeti Házat és díszpolgárrá avatták Dr. Török Pált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában