Helyi közélet

2011.08.14. 11:25

Időutazás részesei lehettek az ipolytarnóci ősi környezetben

Cégénydányád - Beváltották az ígéretet Cégénydányádon. Az általános iskola felső tagozatos tanulói számára márciusban vetélkedőt szerveztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Cégénydányád - Beváltották az ígéretet Cégénydányádon. Az általános iskola felső tagozatos tanulói számára márciusban vetélkedőt szerveztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.Kelemen Róbert polgármester akkor ígéretet tett, hogy az első három helyezett csapat tagjait egy kirándulással jutalmazza meg. Így tölthettek el egy felejthetetlen napot az „Ősvilági Pompeinek” nevezett Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen.

– Megcsodálhattuk a sok millió évvel ezelőtt bekövetkezett vulkáni katasztrófa során betemetett ősvilági kincseket: a cápafogakkal hintett tengerparti fövenyt, a világ legnagyobb ismert megkövesedett fenyőféléjét, ősvilági szörnyek lábnyomait, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványokat. Mindezeket eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvényen kiváló idegenvezetéssel ismerhettük meg – sorolta az élményeket Balogh Lászlóné.

– A vetítőteremben háromdimenziós animációs filmen elevenedett meg a tovatűnt világ, s az élményt még fokozta, hogy mozgó székben voltunk részesei ennek az időutazásnak. A gyerekek és a kísérő pedagógusok nevében szeretnék köszönetet mondani polgármester úrnak ezért a csodálatos kirándulásért. Köszönettel tartozunk Joó Károlynak, Szamosújlak polgármesterének is, aki a falu mikrobuszát rendelkezésünkre bocsátotta, így mindhárom csapat tagjai megismerhették Nógrád megye egyik gyöngyszemét, a csodás környezetben fekvő Ipolytarnócot.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában