Helyi közélet

2011.08.29. 15:08

Jobbik: Tiszta válaszokat vártak, homályos foltokat kaptak

Nyíregyháza - A megyeszékhely költségvetési helyzetét és likviditási jövőképét vázolta fel hétfői sajtótájékoztatóján Vass Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő.

Nyíregyháza - A megyeszékhely költségvetési helyzetét és likviditási jövőképét vázolta fel hétfői sajtótájékoztatóján Vass Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő. Mint mondta: immár nem szabad csődhelyzettel riogatni a városlakókat, mivel Nyíregyháza pénzügyi helyzete stabilizálódni látszik. Az állam sajnos kevés forrást ad a kötelező feladatok ellátására, ennek esett „áldozatául” a napokban a sóstói Szivárvány Idősek Otthona.– Annak, hogy az intézmény önkormányzati fenntartásból a városi református egyházközség üzemeltetésébe kerül, tisztán pénzügyi okai vannak, utóbbi ugyanis nagyobb normatív támogatást kap az államtól. Jó esetben ez a kényszerintézkedés előnyös lehet az ellátottak számára, a megegyezés értelmében ráadásul egy évig senkit nem bocsáthat el az új fenntartó a dolgozói állományból – árulta el a politikus, majd hozzátette:– Bár a Jobbik támogathatónak ítélte Nyíregyháza idei költségvetését, közel sem biztos, hogy bizalmat szavaz majd a jövő évinek! A pályázati pénzek késve folynak be a város kasszájába és számos beszállítónak tartozik a városvezetés. A likviditás megőrzése érdekében tervezett intézkedéscsomag néhány eleme még „homályos” (pl. közszolgáltatási szerződések megkötése, az iskolák oktatási rendszerének felülvizsgálata a további megtakarítások reményében), ezért a Jobbik tartózkodott a szavazáskor.

Szeptember 23-án a Kossuth térre szervez békés demonstrációt a párt városi szervezete, így kívánja felhívni a figyelmet a devizahitelesek máig megoldásért kiáltó, kilátástalan helyzetére. KM-PI   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában