Helyi közélet

2011.08.09. 16:47

Kezdődnek a szennyvíz-csatornázási munkák

Nyírmeggyes, Nyírcsaholy - Közel kétezer ingatlan szennyvízelvezetését fogja megoldani a következő hónapokban uniós támogatással megépülő csatorna-hálózat Nyírmeggyesen és Nyírcsaholyban.

Nyírmeggyes, Nyírcsaholy - Közel kétezer ingatlan szennyvízelvezetését fogja megoldani a következő hónapokban uniós támogatással megépülő csatorna-hálózat Nyírmeggyesen és Nyírcsaholyban.A gondos előkészítést követő eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után nyílt lehetősége a „Nyírmeggyes Nyírcsaholy Önkormányzatok Társulása Szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére” elnevezésű Vízközmű Társulásnak arra, hogy megbízást adjon a csatorna-hálózat kiépítésére – tudta meg szerkesztőségünk. Augusztus 9-én ünnepélyes nyitórendezvény keretében indult el a szennyvízhálózat kiépítése, amelyet a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. végez – tájékoztatott Ertsey Géza Péter társulási elnök, és Hanusi Péter alelnök, a két érintett település polgármestere.

Toldi Miklós, a kivitelező cég vezetője elmondta, hogy a tervek szerint a munkálatok a következő napokban elkezdődnek, és 2012 elejéig tartanak. A munka menetéről részletes ütemterv készül, amelyről az érintettek közvetlenül is tájékoztatást kapnak. A beruházás előkészítése 2008-ban kezdődött el. Az elmúlt időszakban megtörtént a kivitelezés teljes előkészítése a lőszermentesítési feltárásoktól és terület-előkészítéstől kezdve, a tender és kiviteli tervek elkészítésén át a közbeszerzés lefolytatásáig.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában