Helyi közélet

2011.08.29. 11:56

Kistérségi találkozón képviselték településeiket a nyugdíjasok

Kisar - Augusztus 26-án megtartották kistérségi találkozójukat a megyei nyugdíjas klubok. Az eseményre Kisar községében került sor.   Az összejövetelen részt vett a nyíregyházi Vasutas Nyugdíjas Klub és a szintén megye székhelyű Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület.

Kisar - Augusztus 26-án megtartották kistérségi találkozójukat a megyei nyugdíjas klubok. Az eseményre Kisar községében került sor.   Az összejövetelen részt vett a nyíregyházi Vasutas Nyugdíjas Klub és a szintén megye székhelyű Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület. Mellettük a szatmári térség idősei ugyancsak megmutatták magukat és produkcióikat egyaránt. A rendezvényen jelen volt: Fehérgyarmat, Jánd, Kisar, Gulács, Gügye, Szamosújlak, Szatmárcseke és Tunyogmatolcs Nyugdíjas Klubja is.  Mezőladányból Babják Péter érkezett, aki elhozta szájharmonika művészetét a szatmári településre. A Demecseri Barátság Nyugdíjas Egyesületet pedig most először lehetett köszönteni kistérségi találkozón, kik egy nyírségi népdalcsokorral köszönték meg a külön meghívást a rendezőknek. Az egész napon át tartó művészi és szórakoztató előadások, műsorok jól sikerültek. A nyári forróságban lehetett hallani különböző népdalokat, szavalatokat, szólóénekeket, verseket. Mindemellett a jelenlévők táncokkal, színdarabokkal, paródiákkal, sőt még mazsorett táncokkal is meg lettek örvendeztetve. A délutáni műsorzárást követően következtek az oklevélosztások. A találkozó kötetlen részében immár levezetésként folytatódott az élményszerzés. Bál és tombolasorsolás zárta a programokat, melyekhez minden résztvevő örömmel társult.  A sorozat valószínűleg folytatódni fog, hiszen a tunyogmatolcsi Reménység Nyugdíjas Klub ősszel ünnepli 10. évfordulóját, s ezen esemény apropójául várja vissza testvér egyesületeit, klubjait. Személy szerint számomra az összejövetel kellemes meglepetések sorával zárult. Sajnos a mai rohanó világunkban nem tiszteljük kellő módon időseinket, pedig aki csak egyszer is ellátogat egy ilyen találkozóra az már tudja, hogy talán a tisztelet a legparányibb, amit nekik megadhatunk. 

  - Széles Szabolcs -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában