Helyi közélet

2011.08.20. 16:03

Ló napot kívánok!

Nagyhalász - Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Hagyományörző Rétközi Lófogatolású Szántóversenyt Nagyhalászban, a Kecskehegyen.

Nagyhalász - Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Hagyományörző Rétközi Lófogatolású Szántóversenyt Nagyhalászban, a Kecskehegyen.Országos szinten egyedülálló versenyt láthattak a Nagyhalászba kilátogatók augusztus 20-án, a város melletti területen ugyanis hagyományos eszközökkel - lóval, ekével és sok, sok verejtékkel - szántották fel a kijelölt, 10X50 méteres parcellákat. A viadal startját fehér galambok röppenése jelezte, majd következett a szántóverseny

- Apa, az a ló csúfolódik velem - kiáltja a tömegből egy fiúhang, de a szülő megnyugtatja, nem rá nézett a patás, csupán a szántás miatti erőfeszítéstől fújtat. - Ha ilyen tempóban nyomja, sose végez - dünnyögi egy már jóval reszelősebb orgánum a szalagkorlát mögül, s mint kiderül, a versenyzőket becsmérlő úriember egykoron sokat szántott. Állítása szerint tenné most is szívesen, de a háta már nem engedi. 

Akik viszont a lovak közé csaptak, szélsebesen vésik a barázdákat a földbe, az egy lóerős ekések mellett kettesfogatú és pónilovas szántók is nekigyürkőztek a feladatnak. - Az idő ragyogó volt, a hangulat páratlan, a szervezés pedig magáért beszél - mondja Imre, aki másodjára látogat ki a rendezvényre és reméli, lesz jövőre is.

Somló Samu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában