Helyi közélet

2011.08.26. 11:14

Megtekintették az átalakult nyíregyházi belvárost

Nyíregyháza - A sajtó képviselőinek kereszttüzében tartották a megújult sétáló utca bejárását. A város vezetése péntek délelőtt látta elérkezettnek az időt, hogy hivatalosan is szemügyre vegyék az átalakult belvárost.

Nyíregyháza - A sajtó képviselőinek kereszttüzében tartották a megújult sétáló utca bejárását. A város vezetése péntek délelőtt látta elérkezettnek az időt, hogy hivatalosan is szemügyre vegyék az átalakult belvárost.Természetesen a kivitelező cég vezetője is megjelent, illetve az Integrált Városfejlsztési Stratégia projektmenedzsere, Móré Gusztáv is a helyszínen tekintette meg a már szinte teljesen befejezett városrészt. Utóbbi alaposan szemügyre vette az újonnan lerakott térköveket is, és amit hibásnak vélt, azokat jól láthatóan krétával megjelölte, majd biztosított mindenkit a kijavításuk felől.

A föld alatt már megújult a  Három Grácia

– Az, hogy a megújult homlokzaton lévő archív felvételeken pontosan mely, ma is álló épület látható, a már kész hirdetőtáblán lesz majd olvasható. Sok jogos kritika érkezett a lakók részéről a város térképét ábrázoló térkövekkel kapcsolatosan. Sokaknak nem világos, hogy Nyíregyháza sziluettje látható, ezért kértük a kivitelezőt, hogy a hirdetőtáblán erre is legyen félreérthetetlen jelzés – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester, aki kitért a Három Gráciát érintő kérdésekre is:

– A föld alatt már megújult a szoborcsoport, ugyanis gazdaságos vízforgató-rendszert kapott. A látványosabb megújulás sem várat sokat magára, erről folynak már a tárgyalások.

A terepszemlét Kósa Tímea alpolgármester mondatai zárták, aki megköszönte a városlakók türelmét, illetve méltatta a kivitelező céget, akik a feszes határidőt korrekten tartani tudták. A hivatalos műszaki átadás a hónap utolsó napján lesz majd.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában