Helyi közélet

2011.08.15. 12:43

Mi lesz a sorsa az épületnek?

Nyíregyháza - Nyíregyházán, a volt MG kolit még 2009 februárjában kezdték átépíteni, de már decemberben megakadtak a munkálatok. Az épületegyüttes azóta is félkészen várja a beteljesülést.

Nyíregyháza - Nyíregyházán, a volt MG kolit még 2009 februárjában kezdték átépíteni, de már decemberben megakadtak a munkálatok. Az épületegyüttes azóta is félkészen várja a beteljesülést.A volt MG épület az eredeti elképzelések szerint az APEH – most már NAV – egyik nagyobb, régiós központja lett volna, kezdetben 29 600, a munkálatok befejeztével pedig 32 000 m2-en. 1367 ember dolgozott volna az irodaházban, de a 2009-ben indult építkezések még abban az évben leálltak. Utána jártunk miért és mi lesz a jövője a félkész komplexumnak.

A Rákóczi úti ingatlan – merthogy sokan azt hiszik ez már a Tokaji út, pedig még nem – elhagyatottan kong, a területen majdnem két éve nem történt semmi. Ottjártunkkor a biztonsági szolgálat emberi elárulják, huszonnégy órás őrzés alatt áll a hely, kívülről lehet bámészkodni, de a sorompón, vagy a kerítésen nem juthat át senki engedély nélkül. Ami nem haszontalan, hisz nem csak új nyílászárók, de egyéb szerkezetek is be lettek már építve.

A NAV nem költözik be

Az ingatlan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, vagyis az MNV Zrt. kezében van, a területen álló épület viszont már a KEVIZ 21 Zrt. tulajdonát képzi. Mindkét félnél érdeklődtünk, az MNV Zrt.-nél dr. Cseh Katalin árulta el, mit hozhat a jövő: – Egyelőre nem tudok konkrét dolgokat mondani, belső egyeztetések és tárgyalások zajlanak az ingatlan hasznosításáról. Nyilvánvalóan nem maradhat így – mondja sokat sejtetőn.A KEVIZ 21 Zrt.-nél Szakolczai Zsolt, a cég gazdasági igazgatója így nyilatkozott: – Eredetileg 2010 májusára lett volna kész a beruházás, de sok minden közbeszólt. Ráadásul, mindenek tetejébe jött a válság is, ami az építőipart pont akkor sújtotta leginkább. Tárgyalások zajlanak a jövőről, mi sem szeretnénk, hogy egy ilyen torzó maradjon a városban – mondja.Az épület tehát félig kész van, vagy félig nincs – ez már szemlélet kérdése – így azonban túl sokáig nem maradhat. Pletykák keringenek elképzelésekről, ötletekről, felvetődött a földig rombolástól a plázáig szinte minden, a terület és a rajta álló ingatlan jövője azonban egyelőre legalább olyan bizonytalan, mint jelene. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a NAV nem költözik be, egyes hírek szerint ugyanis Debrecenben hoznák létre a régiós központjukat. Remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy ki és mikor akarja belakni a területet.

Nézze meg a videót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában