Helyi közélet

2011.09.07. 17:36

Befejeződött a szociális városrehabilitációs projekt Nagykállóban

Nagykálló, 2011. szeptember 7., szerda (MTI) - Befejeződött a több mint 553 millió forint értékű szociális városrehabilitációs beruházás a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban; a fejlesztés keretében csaknem hatvan társasházi lakást újítottak fel, valamint felépítették a település új inkubátorházát.

Nagykálló, 2011. szeptember 7., szerda (MTI) - Befejeződött a több mint 553 millió forint értékű szociális városrehabilitációs beruházás a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban; a fejlesztés keretében csaknem hatvan társasházi lakást újítottak fel, valamint felépítették a település új inkubátorházát.Az uniós támogatású projekt leglátványosabb eleme a Korányi úti lakótelep rekonstrukciója, illetve parkjának és környezetének megújítása - hangzott el a szerdai ünnepélyes átadáson. Az itt lévő öt társasház energetikai korszerűsítésen esett át, ami külső hőszigetelést és egyes helyeken a nyílászárók cseréjét jelentette, három épület pedig magastetőt kapott. A lakótelepen élők számára parkolókat és játszóteret létesítettek, emellett felújítottak négy kilométernyi járdát, az elvégzett parkrekonstrukcióval pedig teljes átalakuláson ment át a környezet.

Jelenleg is zajlanak a városközpont fejlesztési munkálatai

Az infrastrukturális fejlesztések mellett megépült a szociális inkubátorház, amely többek között gyakorlati helyként is szolgálja majd a szakács, a pincér, a konyhai kisegítő és a felszolgáló szakmában tanulók képzését. Az épületben helyet kapott még egy háromszáz adagos főzőkonyha, amely a tervek szerint a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetűek étkeztetését fogja biztosítani.

Nagykállóban jelenleg is zajlanak a városközpont fejlesztési munkálatai: a másfél milliárd forint értékű, uniós támogatású beruházás nyomán többek között egy többfunkciós önkormányzati és szolgáltatóközpont épül meg.

Török László jegyző az MTI kérdésére elmondta: a helyi étterem rekonstrukciója befejeződött, a református templom felújítási munkálatai néhány héten belül, míg az új polgármesteri hivatal építése december végére fejeződik be, emellett új burkolatot kap több belvárosi útszakasz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában